1. HABERLER

  2. Ürdün sağlık bakanı, Koronavirüs bölümündeki hastaların ölümleri üzerine istifa etti
Ürdün sağlık bakanı, Koronavirüs bölümündeki hastaların ölümleri üzerine istifa etti

Ürdün sağlık bakanı, Koronavirüs bölümündeki hastaların ölümleri üzerine istifa etti

Ürdün Sağlık Bakanı Nezir Ubeydat, Oksijen kaynaklarının kesintisi nedediyle 6 vatandaşın hayatını kaybetmesinin peşinden istifa ettiğini duyurdu.

A+A-

Ürdün sağlık bakanı, oksijen kaynakları bitince hastanede 7 COVID-19 hastasının ölmesinin ardından öfkeli vatandaş hastanenin önünde toplanırken polis içeri girmelerine izin vermedi.

Cumartesi günü eyalet medyası, başkent Amman'ın yaklaşık 20 kilometre kuzeyindeki al-Salt kasabasındaki devlet hastanesinde en az yedi kişinin öldüğünü bildirdi.

Ürdün Başbakanı Bisher al-Khasawneh soruşturma emri verirken, Kral II. Abdullah, hastane önünde toplanan aileleri sakinleştirmek için hastaneye geldi.

El Mamlaka TV'ye göre, olayı kınayan kral, hastane müdürünün de görevinden uzaklaştırma talimatı verildi.

El Cezire'den Hassan Shoubaki, krala, çiftin “olanları dinlediği” hastaneye yaptığı ziyaret sırasında veliaht prensin eşlik ettiğini söyledi.

Hastaların yaklaşık 150 akrabası, ailelerin içeri girmesini engelleyen çok sayıda polis ve güvenlik görevlisinin bulunduğu tesisin dışında toplandı.

Shoubaki'ye göre tesis dışında toplanan insan sayısı artıyor.

Sağlık Bakanı Nathir Obeidat basın toplantısında, "El-Salt hastanesinde meydana gelen olay için tüm manevi sorumluluğu üstlendiğini" söyledi ve sorunun artık çözüldüğünü ve hastanedeki hastaların oksijen aldığını söyledi.

'Açıkça dikkatsizlik'

Tıbbi kaynaklar El Cezire'ye, oksijen kesintisinin sabah 6'dan başlayıp sabah 8'e kadar sürdüğünü, bunun da hastane yönetiminin ambulanslardan ve sivil savunma ekiplerinden yardım istemesine neden olduğunu söyledi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.