1. HABERLER

  2. Trump'ın Multimilyon Dolarlık Seven Springs Sitesi Araştırılıyor
Trump'ın Multimilyon Dolarlık Seven Springs Sitesi Araştırılıyor

Trump'ın Multimilyon Dolarlık Seven Springs Sitesi Araştırılıyor

Manhattan savcıları, eski başkanın maliyesiyle ilgili ceza ve sivil soruşturmaların bir parçası olarak Donald Trump'ın Seven Springs arazisine soruşturma başlattı.

A+A-

Manhattan savcıları, eski başkanın maliyesiyle ilgili ceza ve sivil soruşturmaların bir parçası olarak Donald Trump'ın Seven Springs arazisine soruşturma başlattı.

213 dönümlük bir alana yayılan Seven Springs malikanesinin merkezinde, Trump'ın web sitesinde dört yıldır orada olmamasına rağmen bir aile sığınağı olarak tanımladığı Gürcü tarzı bir konak var.

Şubat ayında, ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Trump Örgütü'ne yönelik soruşturmanın bir parçası olarak 2011-2019 vergi kayıtlarını teslim etmesini emrederek savcılar lehine karar verdi.

Trump, denetim altında olduğunu iddia ederek yıllar boyunca mali durumunun ayrıntılarını ifşa etmekten kaçınmayı başardı. Ancak karara göre, müfettişler artık sekiz yıllık bir süre boyunca muhasebe firmasının tüm vergi beyannamelerine erişebilecekler.

Soruşturmaya aşina olan insanlar, The Wall Street Journal'a , araştırmacıların artık dikkatlerini devletin değerine çevirdiğini söyledi. Yayına göre, Manhattan Bölge Savcılığı, mülkle ilgili mali belgeler talep eden yeni celpler yayınladı.

Savcılar, Trump'ın 2015'te yaptığı bir çevre koruma anlaşmasından daha fazla vergi avantajı elde etmek için mülkün değerini manipüle edip etmediğini belirlemeye çalışıyor.

Anlaşma uyarınca Trump, 21,1 milyon dolarlık bir vergi indirimi karşılığında konağı çevreleyen 150 dönümden fazla ormanlık alanı koruma sözü verdi .

Miktar, mülke 2015 yılında 56,5 milyon dolar değer biçen profesyonel bir değerlendirmeye dayanıyordu. Bununla birlikte, yerel yönetim değerlendirmeleri, mülkün çok daha düşük bir değere sahip olduğunu tahmin ediyor, yaklaşık 20 milyon dolar.

Eski bir Manhattan savcısı olan Duncan Levin, savcıların dikkatlerini yasa ihlali bulma olasılıklarının daha yüksek olduğu yerlere çevireceklerini söyledi .

Bir koruma düzenlemesiyle ilgili bir vergi sorunu, sessiz para ödemesi kadar seksi olmasa da, savcıların buldukları herhangi bir yasa ihlaline odaklanması muhtemeldir. Unutmayın, yetkililer vergi kaçakçılığından Al Capone'u aldı, 'dedi Levin.

2019'da Trump'ın eski kişisel avukatı Michael Cohen Kongre'ye, Trump'ın mülklerinin değerlerini daha önce manipüle ettiğini söyledi. Trump'ın bazı durumlarda değerleri şişirdiğini ve diğerlerinde değeri en aza indirdiğini, hangisinin ona en iyi kredi koşullarını ve vergi avantajlarını sağlayacağına bağlı olarak söyledi.

Cohen, Trump'ın 2012'de Seven Springs'e 291 milyon dolar değerinde mali tabloları olduğunu ifade ederken, başkanlığı sırasında Trump'ın mali açıklamaları mülke 25 milyon ila 50 milyon dolar arasında değer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.