1. HABERLER

  2. Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı Kalkıyor Mu? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?
Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı Kalkıyor Mu? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?

Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı Kalkıyor Mu? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?

Aralık ayının ilk başlarından bu yana kadar uygulamaya alınan sokağa çıkma yasağının ardından bu kısıtlamalar ne zaman kaldırılacak bir hayli merak ediliyor. Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan bu karar artık vakaların son üst seviyelere kadar çıkma

A+A-

Cuma günleri 21:00 saatlerinde başlayan sokağa çıkma yasağı pazartesi günü 05:00 saatlerine kadar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Normalleşme süreçlerinin ardından meydana gelen artışlar kısıtlamalar alındı. Bu kısıtlamalar ile vaka sayılarında bir anda meydana gelen düşüşler yeniden normalleşme süreçlerine ne zaman geçilecek sorularını akıllarda oluşturmaya başladı. Hafta sonları sokağa çıkma yasakları ne zaman son bulacak bir hayli merak ediliyor. Yapılacak kabine toplantısının ardından kısıtlamalarda son durumun ne olacağı belli olacak.

Yasaklar ne zaman kaldırılacak?

4 Aralık tarihi itibari ile uygulamaya geçen tedbirler kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı için genelge yayına alınmıştı. Hafta içi 21:00 ve 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı meydana gelirken Cuma günleri 21:00 ve  pazartesi günleri 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı geldi. 56 saat boyunca süren kısıtlamalar ne zaman son bulacak bir hayli merak ediliyor.

Bakan Koca’dan beklenen açıklama

Sağlık bakanı Fahrettin Koca milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen sokağa çıkma yasağında son durum ne olacak diye açıklamalarda bulundu. Bu açıklama kapsamında; bölgesel bazda yapılacak kısıtlamalar belirli illerde gevşetilmesi ile mümkün olacak. Öneri olarak sunulacak olan bu durum için bilim kurulu net bir karar verecektir şeklinde açıklamalarda bulundu.

Restoran ve kafeler ile ilgili merak edilen durumlardan bir tanesi de ne zaman açılacak olduğu yönde bilgiler ile dikkatleri çekiyor. Bölgesel bazda yapılacak olan normalleşme süreçlerinin ardından vaka sayılarında meydana gelen durumlara göre kısıtlamalar kaldırılacak. Vatandaşlar 14 Şubat tarihinde ne olacak diye merak ederken yine sokağa çıkmak yasak olacak. Sadece çiçekçi gibi iş yerleri açık olurken yine evlere ve iş yerlerine servis şeklinde açıklamalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum