1. HABERLER

  2. Son Dakika Haberi Geldi: 3 İlimizde Zorunlu Karantina Uygulandı! Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi! Okullar Tatil Edildi Neler Oluyor?
Son Dakika Haberi Geldi: 3 İlimizde Zorunlu Karantina Uygulandı! Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi! Okullar Tatil Edildi Neler Oluyor?

Son Dakika Haberi Geldi: 3 İlimizde Zorunlu Karantina Uygulandı! Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi! Okullar Tatil Edildi Neler Oluyor?

üz yüze eğitime ara verildi mi son dakika merak ediliyor. Türkiye, tam iki senedir “ismi lazım değildir” hastalığıyla çok büyük bir savaş veriyor. Yeri geldi tam kapanma yapan, yeri geldiğinde hafta sonu kısıtlaması yapan ülkemiz, geride bıraktığımız günl

A+A-

Türkiye için maalesef son dakika kötü haber geldi. Eylül ayı geldi, sonbahar başladı ve vaka sayılarının armasıyla beraber üç şehirde karantina başladı, mecburi eğitime ara verildi. Neler oluyor? İşte kötü haberler…

SON DAKİKA KÖTÜ HABER GELDİ: ÜÇ ŞEHİRDE ZORUNLU KARANTİNA, YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ!

Yüz yüze eğitime ara verildi mi son dakika merak ediliyor. Türkiye, tam iki senedir “ismi lazım değildir” hastalığıyla çok büyük bir savaş veriyor. Yeri geldi tam kapanma yapan, yeri geldiğinde hafta sonu kısıtlaması yapan ülkemiz, geride bıraktığımız günlerde de okulları açtı. Tam bir buçuk senelik aranın ardından kapılarını açan ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı ders başı yapan okullarımız yüz yüze eğitime start verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen “okullar açılsın” kararının ardından art arda karantina haberleri geldi. Bir taraftan Mu Varyantı, öbür taraftan Delta Varyantı derken kötü haberler bitmiyor. Bir taraftan da aşı karşıtlığı devam ederken, testleri pozitif çıkan öğrencilerden sonra, yüz yüze eğitime ara verilmesi kararları da geliyor. Neler oluyor özetledik.

Ülkemiz şartlar ne olursa olsun, gençlerimizin geleceği için okulları açtı ve yüz yüze eğitime başladı. Aslında bütün okullarda gerekli olan önlemler alındı. Her türlü tedbir; maske, mesafe ve hijyen tedbirine uyulması kararı verildi. Fakat her şeye rağmen pozitif vakalar çıkmaya başladı. İlk kötü haber Bilecik Vezirhan’dan geldi.

Vezirhan Ortaokulu’nda iki öğrenci pozitif çıktı, 23 kişilik sınıf komple karantinaya girdi. Yüz yüze eğitime 14 gün arar verildi, uzaktan eğitime geçildi. İki okulda daha…

Bilecik’te iki okuldan daha karantina haberi arka arkaya geldi. Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi ile Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi karantina uygulanmakta olan iki okul oldu. Bir başka pozitif vaka haberi ise Denizli Şemikler Ortaokulu'ndan geldi. Yedinci sınıflardan biri komple karantinaya alınırken, tam altı okulda birden uzaktan eğitim kararı alındı. Son kötü haber Erzican’dan geldi.

Art arda pozitif vakaların gelmesi ile sarsılan eğitim camiasında; Erzincan Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden iki kişide pozitif görünmesiyle, temaslılar karantinaya girdi. Fakat öğretmenler karantinaya alınmadı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü, “Gereken her önlemi aldık, bütün tedbirlere uyuyoruz. Her şey kontrol altında, telaşlanacak birşey yok” açıklaması yaptı. Toplamda üç şehirden art arda karantina haberleri geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.