1. HABERLER

  2. Son dakika! Google'ın bir uygulamasının daha tasarımı güncelleniyor...
Son dakika! Google'ın bir uygulamasının daha tasarımı güncelleniyor...

Son dakika! Google'ın bir uygulamasının daha tasarımı güncelleniyor...

Google 'ın uygulaması olan Sesler, Google'ın yeni materyal tasarım anlayışına ayak uydurarak farklı bir arayüze kavuşuyor.

A+A-

Google’ın ‘Material You’ olarak adlandırdığı yeni materyal tasarım anlayışı, yavaş yavaş Android‘in geneline yayılıyor. Android 12 ile başlayan bu akım, işletim sisteminin genelinde kendini belli etmişti. Şimdi ise Google uygulamalarının değişim geçirdiği bir süreçteyiz. Bu sürece dahil olan uygulamalar arasına, Pixel’in ‘Sesler’ uygulaması da dahil oldu.

Shiftdelete.net'te yer alan habere göre, pixel cihazlarda bulunan Sesler uygulaması üzerinden bildirim seslerini ve zil seslerini tek uygulama içerisinden değiştirebiliyorsunuz. Bu uygulama, son derece nadir kullanılsa da Google işin kolayına kaçarak materyal tasarımını bu kez Sesler’e getirdi. Bu basit uygulamadaki köşelerden şıklara kadar her şey daha minimalist görünecek.

Uygulamanın yeni halinden ekran görüntüleri şu şekilde:

googlee.jpg

Uygulamadaki sayfa sayısı 5’i geçmiyor olsa da Google’ın önemsiz bir uygulamasını bile yeni tasarımına geçirmesi, ne kadar ciddi olduklarını gösteriyor. 2015 yılında materyal tasarım yaygınlaşınca bunu da hızlıca takip eden şirket Google olmuştu. Material You tasarımını ise Google başlatıyor, bu yeni anlayış pek fazla şeyi değiştirmese de fark edilir şeyleri değiştiriyor. İlerleyen aylarda diğer teknoloji şirketlerinin bu tasarımı ne kadar benimseyeceğini göreceğiz.

Sesler uygulaması ile ilgili güncelleme şu an dağıtılıyor, Play Store üzerinden güncellemeyi indirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.