1. HABERLER

  2. Son Dakika Gelişmesi:Yüzde yüz yerli uygulamalar geliyor, ASELSAN ile el sıkışıldı…
Son Dakika Gelişmesi:Yüzde yüz yerli uygulamalar geliyor, ASELSAN ile el sıkışıldı…

Son Dakika Gelişmesi:Yüzde yüz yerli uygulamalar geliyor, ASELSAN ile el sıkışıldı…

Turkcell yerli uygulamalar için yapmaya devam ettiği atılımlarına yeni bir tanesini daha eklemeyi başardı. ASELSAN ile Turkcell arasında meydana gelen el sıkışmasının yerli ve milli uygulamalar için olduğu açıklandı.

A+A-

Facebook skandalının meydana gelmesinin ardından verilerin korunmasının gündeme gelmiş olduğu Turkcell, ülkemizin verisi sadece ülkemizde kalması gerekir diye açıklamalarda bulunmuştu. Bu zorlu süreçler içerisinde yerli ve milli uygulamalara karşı olan rağbetlerin artış göstermesi Turkcell yeniden harekete geçmesi için bir ateşleme olmuştu. Gün içerisinde Turkcell yeni bir hamle yaparak ilerleyen günler içerisinde çok güzel işler ile kişilerin karşılarında yer alacaklarının duyurusunu yaptı.

Turkcell ile ASELSAN arasında el sıkışma olmasının ardından güvenli bir şekilde dijital iletişim çözümlerinin temelinin atılacak olduğu açıklandı. Turkcell kapsamında yer alan mühendisler tarafından geliştirilen BİP uygulamasının üzerinden ASELSAN’a özel bir şekilde tasarlanmış olan a – ileti platformu aracılığı ile 9 bine yakın ASELSAN çalışanı ile beraber güvenli mesajlaşmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yüzde yüz yerli…

Yüzde yüz yerli ve milli olarak üretilecek olan a – ileti platformu üzerinde yer alan veriler ülkemizin verileri ülkemizde kalması prensibi ile beraber ASELSAN’ın kendi veri merkezlerinde saklanması tercih ediliyor. Ülkemizde iletişim ve yaşam platformu olarak yer alan BİP uygulamasının özelleştirme alt yapısının kullanılması ile tasarımları yapılan a – ileti platformu üzerinde ASELSAN çalışanları kendi içlerinde yazılı, görüntülü ya da sesli olarak görüşmelerine devam edebiliyor.

Bir yandan da uygulama üzerinde yer alan keşfet bölümünde kapalı olarak yer alan grup kanalları, ASELSAN ve çalışanlarının arasında meydana gelen iletişimin dijital bir hal almasına olanak sunuyor. Veri gizliliği konusunda son süreçler içerisinde daha çok önem kazanan bu durum kullanıcılar için güven veren bir uygulama, bir şirkete özel olarak geliştirilmiş olan ilk iletişim platformu olma özelliği ile yer alıyor. Turkcell ile ASELSAN arasında ilerleyen süreçler içerisinde yeni ve farklı uygulamalar ile çalışmaların olması ön görülen bilgiler arasında yer alırken son durumların ne olacağı belli olac

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.