1. HABERLER

  2. Son Dakika Duyuruldu: Toplantı Üstüne Toplantı Yapıyorlar! Okullar Tatilmi Ediliyor! Sızdırıldı Yüz Yüze Eğitime Ara Veriliyor...
Son Dakika Duyuruldu: Toplantı Üstüne Toplantı Yapıyorlar! Okullar Tatilmi Ediliyor! Sızdırıldı Yüz Yüze Eğitime Ara Veriliyor...

Son Dakika Duyuruldu: Toplantı Üstüne Toplantı Yapıyorlar! Okullar Tatilmi Ediliyor! Sızdırıldı Yüz Yüze Eğitime Ara Veriliyor...

Yüz yüze eğitime ara verildi mi son dakika kararı merak ediliyor. Pandemi döneminde online olarak gerçekleştirmiş olan eğitim süreci, yeni dönemde yüz yüze devam ediyor. Peş peşe karantinaya alınan derslikler için tehlike çanları çalmaya başladı.

A+A-

Pandemi döneminde online olarak gerçekleştirmiş olan eğitim süreci, yeni dönemde yüz yüze devam ediyor. Peş peşe karantinaya alınan derslikler için tehlike çanları çalmaya başladı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ SON DAKİKA KARARI ÇIKTI MI?

Yüz yüze eğitime ara verildi mi merak ediliyor. “İsmi lazım değil” hastalığı ile bütün dünya savaşmaya devam ederken, Türkiye bu süreçte eğitime ara vermeden devam etmeyi başardı. Yeni dönemde de yüz yüze başlamasına karar verilen eğitim dönemi için sıkı önlemler alındı. Bu önlemlere ilave olarak MEB, yeni maddeleri de masaya yatırdı.

İşte MEB, eğitim dönemi için almayı planladığı yeni tedbirlerin ayrıntıları
Sağlık Bakanlığı ve MEB, yeni eğitim dönemi için yüz yüze başlaması kararı aldı. Okullarda alınan sıkı önlemler ve hızla çoğalan aşılamalar ile beraber salgının kontrol altında tutulacağı tahmin edildi. Fakat artan vaka sayıları yine tedirgin etmeyi başardı.

İki bakanlık el ele vererek sonbahar ve kış döneminde de yüz yüze eğitime ara verilmeden devam edebilmesi için ek tedbirlerin alınması gerekli olduğu konusunda ortak bir karar aldılar. Bu sebeple de alınan önlemlere ilave olarak yeni formüller konuşulmaya başlandı.

Salgının eğitim dönemini sekteye uğratmaması için MEB, sıkı tedbirler alarak döneme, devam etmeye çalışıyor. Artan vaka sayıları ile beraber hergün bir sınıfın daha karantinaya alındığının duyulması bakanlıkta alarm verilmesine neden oldu. Hal böyle olunca da farklı önlemler masaya yatırıldı. O alınabilecek önlemlerden bazıları da açıklandı. O önlemler ise…

MEB, salgınla mücadeleyi üst düzeye taşıdı. Yeni eğitim döneminde kesintisiz devem etmeyi planlayan bakanlık, yeni alınabilecek önlemleri için toplandı. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre hem MEB bünyesinde hem de diğer bakanlıklar arasında peş peşe toplantılar gerçekleştiriliyor.

Alınabilecek önlemler arasında sınıf mevcudu fazla olan dersliklerda öğrenci sayılarının azaltılması, öğretmen sıkıntısı yaşanan okullara öğrenmen atamaları yaparak dersliklerın bölünmesi ve hafta sonu eğitimin sürmesi gibi tedbirlerin alınabileceği konuşuluyor. Peki, siz ne düşünüyorsunuz?

Alınması düşünülen bu yeni önlemler yüz yüze eğitimin sürmesini sağlayabilecek mi? Lütfen düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşır mısınız?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.