1. HABERLER

  2. Sigara Ve Alkol Kullananlar ve Satanlar Dikkat! Yeni Yasaklar Geliyor..!
Sigara Ve Alkol Kullananlar ve Satanlar Dikkat! Yeni Yasaklar Geliyor..!

Sigara Ve Alkol Kullananlar ve Satanlar Dikkat! Yeni Yasaklar Geliyor..!

Cumhurbaşkanı yardımcısı yapmış olduğu açıklama ile sigara ve alkol kullananları ilgilendiren o yasakları tek tek belirtti. Bağımlılıkla mücadele yüksek kurulu toplantısı ile alınan kararlara ilişkin açıklamada bulundu. İşte Fuat Oktay'ın açıklamalarının

A+A-

Sigara ve alkol kullananlar ve satanlar dikkat! Bu karar sizi ilgilendiriyor. Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tütün ve alkol bağımlılığına karşı yeni yasakların getirildiğini açıkladı. Tütün ve alkol satan ve reklam panoları ile dükkan isimlerine bazı yasaklar gelecek.

Fuat Oktay'ın yapmış olduğu açıklamalara göre alkol ve tütün malzemeleri satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki ayaklı panolar ve tabelaları kullanan meyhane, tabocco, nargile, cafe gibi isimler dükkan ismi olarak verilmeyecek.

Bağımlılık ile mücadele seferberliği bu yıl itibariyle başlatılacak ve tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini güvenli internet hizmeti ile başlatacaklar. Siber zorbalık ve dijital olarak kumar oynanmasına karşı da ciddi yasaklar geliyor. 14 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete'de yer alan karara göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yeniden karar oluşturulmuştu. Alınan kararlar ve yapılan değişiklikler tek tek duyuruldu ve uygulanmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.