1. HABERLER

  2. O Anket Sonucu Her Şeyi Açıkladı! İktidara Güven Yüzde Kaç?
O Anket Sonucu Her Şeyi Açıkladı! İktidara Güven Yüzde Kaç?

O Anket Sonucu Her Şeyi Açıkladı! İktidara Güven Yüzde Kaç?

Pandemi döneminde vatandaşta güven kaybı oluştu. 2020 Mart ayı itibarıyla Türkiye'de etkisini görmeye başladığımız koronavirüs sancıları sürerken devlet kurumlarının virüs hakkında nasıl bir politika izlediği ve güvenilir olup olmadıklarına ilişkin anket

A+A-

Pandemi sebebiyle sorun yaşayan pek çok vatandaş Sağlık Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarının koronavirüs döneminde ne kadar şeffaf bilgi paylaştığını merak ediyor. Güvenilirlik sorusu bir kez daha gündeme geldi. Devletin güvenilirliği ve doğru bilgi paylaşması konusunda algı %73 olarak belirlenmişke Ocak ayında bu durum %40’a düştü. Salgının başında bir yıl içerisinde kurtuluruz açıklamaları sürmekteydi. Peki, bugün yapılan anket sonuçları ne oldu? Yapılan ankete göre algı % 73 ve bu oran Ocak ayında %40’a geriledi. İşte anket sonucuna ilişkin son dakika haberleri…

AKP Ocak ayında bir anket düzenledi. Yapılan anket sonucuna göre geçen Mayıs ayında bir yıl içerisinde normal yaşama döneriz diyenlerin sayısı % 64’lük kesimi oluştururken Ocak ayında bu duruma inananların oranı % 24'e kadar geriledi. Mart ayında Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarının yapmış olduğu koronavirüs tespitlerinin % 73’lük kısmı doğruluğuna inanırken bu oran Ocak ayı itibariyle %40’a düştü. Kişilerin % 48'i koronavirüsü aşısı olmayacağını belirtti ve devlete güvendiklerini söyleyenler arasında aşı yaptıracakların söyleyenlerin oranı çok daha fazla çıkıyor.

İçki Ve Sigara İçenler Azaldı!

İçki ve sigara içenlerin oranı azaldı. Vitamin kullananların sayısı oldukça arttı. İçki ve sigarayı içiyorum diyenlerin oranında ise artış meydana geldi. Toplumun üçte biri kendini artık bağımlı olarak ifade etmiyor. İçki ve sigarayı daha az tüketiyor. Yaş ilerledikçe her ikisinin de kullanımı azalıyor. 15 ve 17 yaş grubundaki gençlerde ise dörtte biri sigara, beşte biri içki içtiğini belirtiyor.

Ekonomik Kriz Bekleyenler de Değişiklik Yok!

Ekonomik kriz bekleyenlerin oranında aralık ayına kıyasla herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Toplumun % 71’lik bölümü tenzih hayatımda ekonomik zorluk bekliyor ve ekonomik kriz yaşanacağını belirtiyor. Yüzde ikilik bir artışla hayatında zorluk oranının yükseleceğini söyleyenlerin sayısı % 64’e ulaştı.

İçinde olduğumuz dönemde internetten alışveriş yapanların sayısı 2 milyonu aştı. Ocakta salgın başlangıcını oranla semt pazarına gidenlerin sayısında artış meydana geldi. İnternetten alınan ürünlerin arasında kıyafet, aksesuar ve elektronik ürün yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.