1. HABERLER

  2. Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor... Marketlerin Açılış ve Kapanış Saatleri Değişti! Marketler Saat Kaçta Açılıp Kapanacak?
Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor... Marketlerin Açılış ve Kapanış Saatleri Değişti! Marketler Saat Kaçta Açılıp Kapanacak?

Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor... Marketlerin Açılış ve Kapanış Saatleri Değişti! Marketler Saat Kaçta Açılıp Kapanacak?

Zincir market açılış saatleri için yakından ilgilendirilen metine göre düzenlemeler dikkatleri çekiyor. Pazar günleri 11:00 saatinden daha önce açılamayacak olduğu ödeme sürelerine kadar birçok konuda merak edilen düzenlemeler geliyor.

A+A-

Ticaret bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar son durumların ne olacağını merak ediyor.

Zincir marketler karşısında yaptığı yeni düzenleme ile beraber 27 meyvenin açık şekilde satışlarının sona ermesi, beş farklı ürün için de satış yasağı gelirken mağazaların artık açılış saatlerine gelen kısıtlama, ödemeler için otuz gün olma şartı, promosyonlarda gelecek olan düzenlemeler, raflar üzerinde coğrafi ürünlerin ayarları ve ticari misilleme gibi durumlar ile yasal engel getirme şeklinde maddelerin eklenmiş olduğu biliniyor.

Ticaret bakanlığı marketler için hazırlamış olduğu taslak metin görüşler için kamuoyuna açık bir hale getirildi. Açık hale gelen taslak metin ile beraber 27 meyvenin açık şekilde satışlarının sona ermesi, beş farklı ürün için de satış yasağı gelirken mağazaların artık açılış saatlerine gelen kısıtlama, ödemeler için otuz gün olma şartı, promosyonlarda gelecek olan düzenlemeler, raflar üzerinde coğrafi ürünlerin ayarları ve ticari misilleme gibi durumlar ile yasal engel getirecek şekilde düzenlemeler geldi.

Meyve ve sebzelerin artık ambalajlarda muhafaza edilerek satışlara sunulması gerekiyor. Büyük zincirleri olan esnafların gerekli şartları yerine getirirken küçük olan esnaflar bu durumlardan muaf tutulması ön görülen bilgiler arasında.

27 meyve belli oldu…

Sektör görüşlerine göre sunulan tebligat içerisinde satışı açık bir şekilde yasak olan 27 meyvenin hangileri olduğu belirlendi. Bunlar; Ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, Mangostan, mantar, yaban mersini, nektarin, Passıonfruıt, Pitahaya, soya filizi, şeftali, Trabzon hurması, beyaz üzüm, çekirdeksiz üzüm, vişne, yeni dünya ve zerdali olarak açıklandı.

Marketler kaçta açılacak?

Zincir market açılış saatleri için yakından ilgilendirilen metine göre düzenlemeler dikkatleri çekiyor. Pazar günleri 11:00 saatinden daha önce açılamayacak olduğu ödeme sürelerine kadar birçok konuda merak edilen düzenlemeler geliyor. Taslak kapsamında en önemli düzenlemeler ise birçok ürün satışlarının yasak olması yönünde oldu. Satış alanları 1500 metre kare alana sahip olursa satışlar belirlenen saatler içerisinde durdurulmuş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.