1. HABERLER

  2. Milyonlarca Öğrenciye 1417 TL Destek Yardımı Veriliyor! Her Ay Düzenli Olarak Verilecek Hemen Başvurun…
Milyonlarca Öğrenciye 1417 TL Destek Yardımı Veriliyor! Her Ay Düzenli Olarak Verilecek Hemen Başvurun…

Milyonlarca Öğrenciye 1417 TL Destek Yardımı Veriliyor! Her Ay Düzenli Olarak Verilecek Hemen Başvurun…

Aylık Olarak Verilecek Hemen Başvurun… Sosyal Hizmetler Merkezi ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı okul öğrenci yardım parası desteği veriyor. Öğrencilerin öğrenim hayatında ihtiyacı olan masrafların karşılanması için devlet pek çok öğrenciye

A+A-

Öğrencilerin öğrenim hayatında ihtiyacı olan masrafların karşılanması için devlet pek çok öğrenciye destek oluyor…
Sosyal ekonomik destek veren SED ile şartlı eğitim yardımı pek çok öğrenciye verilmekte.

Bu iki destekte maddi açıdan kötü durumda olan tüm öğrencilere sunulmakta olan bir destektir. SED yani Sosyal Ekonomik Destek ekonomik durumu kötü olan ailelerin çocuklarını okutması için verilen bir destektir.

Şartlı Eğitim Desteği Şartları Nelerdir?

Şartlı eğitim desteği almak isteyen öğrencilerin bazı koşullara uyması gerekiyor. Bu şartlar evvela Türkiye vatandaşı olmak ve velisinin ya da annesinin 18 yaşından büyük olması. Başvuran ailelerin ekonomik açıdan zayıf olmaları gerekiyor bu nedenle başvuran kişilere gelir testi yapılabilmektedir. Aile üyelerinin herhangi birinin SGK sigortası bulunmaması gerekiyor ve çocuk destek aldığı sürece eğitim ve öğretim hayatına devam etmelidir.

Okul Öğrenci Yardım Parası 2021 Şartları

Okul öğrenci yardım parası almak için öğrenciler Sosyal Hizmetler Merkezi ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine giderek müracaat yapmaları gerekiyor. Öğrenciler yapmış oldukları öğrenci yardımı parasında dilekçe bulundurmak zorundadır ve diğer belgelerinde olması şarttır. Bu destek öğrencilerin kırtasiye masraflarının giderilmesi için verilen bir paradır ve ilköğretim döneminde olan ve lise döneminde olan çocuklar için verilen bir destektir. Ortaöğretim öğrencileri bu destekten yararlanamazlar.

Okul Yardım Parası Şartları Nelerdir?

Okul yardım parası destek yardımından faydalanmak isteyen öğrenciler Türkiye vatandaşı olmalıdır ve hemde velisinin ya da annesinin 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Başvuran ailelerin ekonomik açıdan zayıf olmaları gerekiyor bu nedenle başvuran kişilere gelir testi yapılarak gerçekten ihtiyacı olup olunmadığına bakılmaktadır.

Aile üyelerinin herhangi birinin SGK sigortası bulunmaması gerekiyor ve çocuk destek aldığı sürece eğitim ve öğretim hayatına devam etmelidir ve destek ile okul gereksinimlerini karşılamak zorundadır. Bununla birlikte afetlerde zor durumda kalan çocuklar, kimsesiz çocuklar, koruyucu ailesi olan çocuklar ve aile geçmişinde ailesinin iş kazası yaşaması ve çalışamayacak durumda olması.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.