1. HABERLER

  2. Milyonlarca kişi sorularına cevap arıyor! İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve Ramazan yasakları açıklaması geldi!
Milyonlarca kişi sorularına cevap arıyor! İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve Ramazan yasakları açıklaması geldi!

Milyonlarca kişi sorularına cevap arıyor! İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve Ramazan yasakları açıklaması geldi!

Covit-9'a karşı alınan önlemler kapsamında bilindiği üzere birçok ilimizde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması geri dönmüştü. Bundan bir evelki Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan yasakları ile alakalı açıklamalarda bulunmuştu.

A+A-

Hafta sonu sokağa çıkma uygulaması 10-11 Nisan tarihlerinde de birçok ilimizde devam ederken bugün de milyonlar Ramazan'da 21 günlük sokağa çıkma yasağı iddiaları ile ilgili olarak gelecek açıklamayı bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada Ramazan yasakları ile ilgili detayları paylaşmış, risk grubu fark etmeksizin 81 ilde hafta sonunu tamamen kapsayacak şekilde kısıtlama uygulanacağı bilgisini paylaşmıştı. Hal böyleyken "Ramazan'da 21 günlük sokağa çıkma yasağı var mı, tam kapanma olacak mı?" gibi birçok soru binlerce kişinin gündemindeki yerini aldı. Ramazan'da sokağa çıkma yasağı gibi birçok kısıtlamanın uygulanacağı bildirilirken henüz 21 günlük tam kapanma iddialarını doğrular yönde resmi bir açıklama bulunmuyor.

RAMAZAN'DA TAM KAPANMA OLACAK MI, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Türkiye risk haritası göz önünde bulundurularak bu hafta sonu da koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul dahil birçok şehirde kısıtlama devam etti. Ancak milyonların gözü şimdilerde önümüzdeki Salı günü başlayacak olan Ramazan ayında. Bilindiği üzere bu mübarek ayda koronavirüs pandemisine karşı yeni yasaklar uygulanmaya başlayacak. Vaka sayıları 50 bini aşarken 21 günlük tam kapanma iddiaları için ise henüz resmi bir bilgi bulunmuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazan boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacaklarını bildirdi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

"Elimizdeki veriler ve yaptığımız değerlendirmeler, bütün bunlar ışığında şu hususları milletimizle bugün paylaşma kararı aldık; Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir.

Buna karşılık lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecektir."

RAMAZAN'DA YASAK VAR MI?

"Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız." ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandırılacaktır. Yine ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ

İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bakımından çok yüksek riskli illerde kısıtlama Cuma saat 21.00'de başlayıp Pazartesi 05.00'te bitecek.

İçişleri Bakanlığı; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, bugün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda, 81 ilin valiliğine, Kovid-19 tedbirleri kapsamında "Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi" konulu genelge gönderdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.