1. HABERLER

  2. Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan Son Dakika Açıklaması! Okulların Kapanma Tarihi Belli Oldu…
Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan Son Dakika Açıklaması! Okulların Kapanma Tarihi Belli Oldu…

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan Son Dakika Açıklaması! Okulların Kapanma Tarihi Belli Oldu…

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk; CNN Türk ekranlarında yayın hayatına devam eden bir programa katılarak gerçekten de flaş kararlar ile dikkatleri çekti.

A+A-

Kendisine yöneltilen ara tatil olacak mı ve yaz tatili tarihi belli oldu mu soruları karşısında ilk defa tarih verdi. Ortaokul ve lise öğrencilerinin kademeli bir şekilde seyreltilmiş sınıflar içerisinde yüz yüze eğitime geçmiş olmasının ardından bahar yılı içerisinde devam eden eğitim ve öğretim hayatının ne zaman son bulacağı açıklandı.

Tarih belli oldu…

Pazartesi günü içerisinde başlayan yüz yüze eğitim süreçlerinde katılım miktarının yüzde 74lere kadar artmaya başladığına işaret ederken gerçek anlamda okulların daha çok açılması için taleplerin olduğuna dikkatler çekildi. İlk hafta bile olsa gerçekten de yüz yüze eğitim süreçleri içerisinde olumlu bir hafta geçirilmesi başarıldı.

Yeni tip korona virüs salgını ile mücadele sırasında birçok sosyal medya alanlarında kendisinin istifa etmesi için açılan yazıların sorulması karşısında öyle bir şey olmadığına açıklık getirdi. Yüz yüze eğitim süreçlerinde ilk haftanın ne kadar verimli geçtiği ile ilgili açıklamalarda bulunurken bazı iller ve ilçeleri tek tek gezdiklerini ve okulların açılması ile ilgili nabızların tutulmuş olduğuna dair ifadelere yer verdi.

Çocuklarda gerçekten de adeta bir sevinç edası olması herkesin okul açıldı diye mutlu olduğuna dikkatleri çekerken bu yıl okulların temmuz ayı gibi son bulacağına bu yüzden de ara tatilleri yapılmayacağına dikkatleri çekti. Her ne kadar kısmi şekilde salgından dolayı artışlar meydana gelse bile yine de bu durumun okul ile pek de alakası olmadığına, gerekli tüm önlemlerin alınarak çocukların ve öğretmenlerin sağlık durumlarının korunduğuna işaret etti.

Yüz yüze eğitim süreçlerinden dolayı öğretmen aşılama süreçleri takvimin de belli olması aslında kişilerin daha güvenli bir şekilde yüz yüze eğitime devam edebileceklerine dair dikkatleri çekti. Akademik olarak meydana gelebilecek eksikleri en aza indirgemek için yapılan bu eğitimler haftada bu süreçlerde iki gün olarak devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.