1. HABERLER

  2. Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan önemli açıklamalar! Yüz yüze eğitim sınıflarda ne zaman başlayacak? 20 bin öğretmen ataması olacak mı?
Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan önemli açıklamalar! Yüz yüze eğitim sınıflarda ne zaman başlayacak? 20 bin öğretmen ataması olacak mı?

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan önemli açıklamalar! Yüz yüze eğitim sınıflarda ne zaman başlayacak? 20 bin öğretmen ataması olacak mı?

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamalar sırasında herkesin akıllarında uzun süredir kalan bir soruya yanıt verdi. Yüz yüze eğitim ile ilgili bilim kurulu ile istişare yapıldığına dair il hıfzıssıhha kurullarına da risk durumlarına göre adımlar

A+A-

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamalar sırasında herkesin akıllarında uzun süredir kalan bir soruya yanıt verdi. Yüz yüze eğitim ile ilgili bilim kurulu ile istişare yapıldığına dair il hıfzıssıhha kurullarına da risk durumlarına göre adımların atılabilecek olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Risk durumlarına karşılık olarak 8 ve 12. Sınıfların haricinde olanlar için de alınacak kararlar ile beraber yüz yüze durumlarında kademeli bir şekilde geçişler yapılacak. Selçuk yapılan açıklamalar sırasında 20 bin öğretmen ataması için uzun zamandır beklenen takvim hakkında detaylara yer verdi. Bu durumları ben döndüğüm zaman tekrar görüşmelerini yapacağız ve atama takvimleri için ilan edilecek olduğuna dair ifadeleri açıkladı. Yüz yüze eğitimler hakkında çarpıcı ifadeleri ile detaylara yer verdi. Milli eğitim bakanından gelen son dakika açıklamalarına yer verdi.

Bakan Selçuk’tan yapılan açıklamalar…

Öğretmenlere yapılan aşılamalar hakkında kendisinin dün aşı yaptırmış olduğunu, öğretmelerin aşılama süreçlerine geçildiğini dile getirdi. Tüm özel ve devlet okullarında yer alan öğretmenler listeye dahil edildi. Yüz yüze eğitim süreçleri hakkında bilim kurulu önerileri kapsamında oluşturulan standartlar yer alıyor. Sınıflarda yer alan kişilerin sayıları, mekanlarda nasıl bir düzenleme yapılacak olduğu, risklerin neler olabileceği, temizlik durumlarının nasıl olacağına yer verildi. Asgari 16 saatlik bir süreçten başlayan bir çizelgeleri yer alacak.

Ama her okulun da kendilerine göre kapasiteleri ve buna göre imkanları yer alıyor. Lise son sınıfta yer alan öğrenciler yüz yüze eğitimlere başlayacaklar. Okula gelen öğrenciler geldikleri zaman okul tamamen boş bir şekilde yer alacak. Bu sınıflar içerisinde soru çözmek için gruplar oluşturuldu. Belirli bir sayıdan fazla öğrencinin yer almasına imkan olmayacak. Temizlik standartları bu süreçlerde belirlenenlere uyarak okul yöneticileri ile kendi kararlarını alabilecek şekilde olacak. Okullarda hijyen kuralları her zaman TSE ile yapılan çalışmalar için kılavuzların açıklanması yapıldığına dair ifadeler için yer verildi. Sınav müfredatları da buna göre açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.