1. HABERLER

  2. Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı! İl İl Saat Verildi Sıcaklıklar Düşecek, Bazı Bölgeler Dikkat…
Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı! İl İl Saat Verildi Sıcaklıklar Düşecek, Bazı Bölgeler Dikkat…

Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı! İl İl Saat Verildi Sıcaklıklar Düşecek, Bazı Bölgeler Dikkat…

Meteoroloji genel müdürlüğü kapsamında gelen açıklamalara göre hava sıcaklıkları kuzey, iç ve doğu kesimlerde hafta ortasına kadar sıcaklıklarda 4 ila 10 derece azalma meydana gelerek mevsim normallerinin altına kadar inecek.

A+A-

28 Şubat ve 6 Mart arasını kapsayan açıklamalara göre hava durum tahminleri hava sıcaklıkları kuzey, iç ve doğu kesimlerde hafta ortalarına kadar 4 ila 10 derece azalma meydana gelerek mevsim normallerinin altına kadar inecek. Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamalara göre ülkemizin kuzey batısı ile zamanla kuzey ve iç kesimlere göre parçalı bir şekilde yer yer çok bulutlu, gece saatlerine göre Marmara bölgesinin kuzeyi ile batı Karadeniz kıyılarında hava sıcaklıkları düşecek. Pazar günü içerisinde Marmara’nın doğu kesimleri, İç Anadolu kuzey doğusu, batı ile orta Karadeniz, doğu Karadeniz bölgesinin kıyı kesimleri ile beraber Eskişehir ve Kayseri illerinin kuzey kesimleri yağışlı bir şekilde olacak. Geri kalan yerlerde az bulutlu ve açık geçecek olduğu ön görülen bilgiler arasında.

Yağışlı durumlar genel olarak yağmur, batı ve orta Karadeniz iç kesimlerinin yanı sıra İç Anadolu bölgesi kuzey doğu ile Eskişehir ve Kayseri illeri hem yağmur hem kar olması ön görülüyor.

Gece geç saatleri ve Pazar sabah saatleri ç ve doğu durumlarda buzlanma ile don olayları ile beraber yer yer pus ve sis olayları ön görülüyor. Doğu Karadeniz bölgesinde iç kesimlerin yanı sıra Doğu Anadolu bölgesinin güneydoğu yüksek kar örtüsü ile yer alınan kesimlerde çığ oluşumlar ve tehlikeleri ön planda olacak. Hava sıcaklıklarının bu kadar mevsim normallerinin altına inmesinden dolayı Meteoroloji genel müdürlüğü vatandaşları bu günlerde uyarmaya devam ediyor. Çığ ve sis oluşumları ön planda olacağı için bu tehlikelere karşı dikkatli olmaya dair uyarılar geliyor. Hafta sonu bir anda meydana gelen hava soğukluklarına karşı dikkatli olmak gerekecek. 6 Mart tarihine kadar devam edecek soğuk hava dalgası bir yandan da yağışlar ile ön planda olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.