1. HABERLER

  2. Meteoroloji genel müdürlüğünden beklenen açıklama! Kar yağışlarının ardından istanbulda hava durumu nasıl olacak. Kritik açıklama az önce yapıldı
Meteoroloji genel müdürlüğünden beklenen açıklama! Kar yağışlarının ardından istanbulda hava durumu nasıl olacak. Kritik açıklama az önce yapıldı

Meteoroloji genel müdürlüğünden beklenen açıklama! Kar yağışlarının ardından istanbulda hava durumu nasıl olacak. Kritik açıklama az önce yapıldı

Meteoroloji genel müdürlüğü İstanbul hava durumları ile ilgili hız kesmeden son dakika açıklamalarına devam ediyor. İstanbul sınırlarında etkili olan kar yağışları ilerleyen günler içerisinde il genelini terk edecek.

A+A-

Hava durumu için gelecek raporlar incelenecek olduğu zaman havanın yağmurlu bir şekilde devam edeceği, sıcaklıkların da üst düzeylere kadar artış göstereceği beklentiler arasında yer almaya devam ediyor. Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar tarafından gelen açıklamalara göre Perşembe günü itibari ile kar yağışlarının yerini yağmura ve sıcak havaya bırakacağının bilgileri geldi.

14 Şubat tarihinde başlayan kar yağışları kısa sürede tüm il genelinde etkisini göstererek her alanın bir anda kaplanmasına neden oldu. Kentin her yerini bir anda beyaza bürünmesinin ardından gelen don ve buzlanma gibi olaylar için tüm vatandaşlara uyarılar gelmeye devam etti. Meteoroloji genel müdürlüğü son hava durumu için vermiş olduğu rapor ile beraber kar yağışlarının Perşembe günü itibari ile ili terk edecek olduğunu yerini yağmurlu havalara bırakacak olduğunu işaret etti. Meteoroloji genel müdürlüğü beş günlük olarak açıklamış olduğu hava durumuna göre birkaç gün içerisinde hava sıcaklıkları yeniden artış göstermeye başlayacak.

Meteoroloji genel müdürlüğünden açıklama…

Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar yapmış olduğu açıklama sırasında Perşembe günü itibari ile kar yağışlarının il genelini terk edecek olduğunu ve yerini yağmurlu havalara bırakacak olduğunu dile getirdi. Yüksek kesimlerde kar yağışları devam edecek olsa bile yeni gelecek sistem ile beraber sahil gibi alanlarda sadece hafif yağmur ya da karla karışık yağmur olacak olduğu ön görülüyor. Karların birkaç gün içerisinde eriyecek olduğuna dair ifadelerine yer verdi.

Sabah saatlerinde trafik gibi alanlarda istemsiz aksaklıklar meydana geldi. Kardan dolayı oluşan don ve buzlanmadan dolayı AKOM tarafından açıklama geldi. Öğle saatlerine yakın olan süreçlere deniz etkisi kar ve yağışların da rüzgarın güney yönüne dönmesi ile beraber akşam saatlerinde trafik bir nebze de olsa rahatladı. Bu günlerde herkesin olası olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.