1. HABERLER

  2. MEB’den son dakika kararı: Okullar başlıyor mu, sınavlar nasıl olacak?
MEB’den son dakika kararı: Okullar başlıyor mu, sınavlar nasıl olacak?

MEB’den son dakika kararı: Okullar başlıyor mu, sınavlar nasıl olacak?

Hatırlanacağı üzere MEB, içerisinde olduğumuz 2020-2021 eğitim-öğretim senesinde, ortaokul ve lise okuyan öğrencilerin, yarım vaziyette bulunan 1. Dönem imtihanlarının 4 ile 22 Ocak arasında, okullarda gerçekleştireceğini söylemişti.

A+A-

Hatırlanacağı üzere MEB, içerisinde olduğumuz 2020-2021 eğitim-öğretim senesinde, ortaokul ve lise okuyan öğrencilerin, yarım vaziyette bulunan 1. Dönem imtihanlarının 4 ile 22 Ocak arasında, okullarda gerçekleştireceğini söylemişti. Ancak MEB tarafından alınan yeni bir karar, yüz yüze yapılan sınavların iptalini kamu oyuyla paylaştı. Öğrencilerin karne notu için yapılacak sınavlar da karara göre ikinci sene gerçekleştirilecek. İşte milyonları ilgilendiren o haber…

MEB tarafından yayınlanan bir genelde, şube notuna sahip olmayan Ortaokul ve Lise okuyan öğrencilerin, imtihanlarının okullarda, yüz yüze gerçekleştirileceği söylenmişti. Tabi bundan sonra gerek öğrenciler, gerekse veliler söz konusu imtihanların hangi şartlar altında ve tarihlerde gerçekleştirileceğini bekliyordu. Zira öğrenciler, karne notlarının meydana getirilmesi için imtihanlara da girecek.

Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk, bu hususta yaptığı duyuruda, Bilim Kurulundan da tavsiyeler neticesinde imtihanları tekrar değerlendirmeye aldı. Buna göre lise okuyan öğrencilerin birinci döneme ait notları, ikinci dönem içerisinde gerçekleştirilecek imtihanlarla tespit edilecek. Sınavlar ne zaman ve nasıl olacak? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan o duyuru…

Sınavlar Ertelendi!

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama, MEB karne puanlarının meydana getirilmesi amacıyla okul yüz yüze imtihanlarının ertelenmiş olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama niteliğinde yazıda ilkokul ve ortakul öğrencilerinin karne notlarının bu dönemde yapılan ders etkinliklerine katılımdan alınan puanla alınacağını söyledi.

Aynı yazıda lise öğrencilerinin ise birinci döneme ait notlarının, ikinci dönem yüz yüze gerçekleştirilecek imtihanlarla belirleneceği açıklandı.

Sınavlar Nasıl Olacak?

Peki, okullarda gerçekleştirilecek imtihanlar nasıl olacak? MEB önerisine göre öğrenciler bir günde maksimum 2 sınava giriş sağlayacak. Bu durumun öğrencilerin ve derslerin miktarına göre 2 + 1 olarak düzenlenmesi de söz konusu.

Burada bir yoğunluk olmaması amacıyla, Cumartesi de okullarda imtihan yapılacak. Yüz yüze olan imtihanlarda mevzubahis ders konuları ile imtihan içerikleri ise okul yönetimleri tarafından belirlenecek.

Uzaktan Eğitim Devam Edecek!

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan son açıklamada, öğrencilerin 22 Ocak’a dek EBA ile derslere katılım yapılacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.