1. HABERLER

  2. Kulis karıştı! Berat Albayrak parti yönetiminde yer alacak mı?
Kulis karıştı! Berat Albayrak parti yönetiminde yer alacak mı?

Kulis karıştı! Berat Albayrak parti yönetiminde yer alacak mı?

2023 yılı içerisinde yapılması ön görülen seçimlere karşı güçlü bir parti yapısı ile gitmeyi planlayan AKP ile MHP; yaptığı açıklamalar sırasında dikkat çekecek olan isimlere öncelik verilecek olduğunu konuştular. Görevden affını istemiş olan eski hazine

A+A-

AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile beraber MHP lideri olarak yer alan Devlet Bahçeli; 2023 seçimleri sırasında güçlü bir parti yapısı ile gitmeyi ön görülüyorlar. Bu yüzden de 18 Mart tarihinde yapılacak olan olağanüstü kurultayı sırasında partisinin merkez yönetim kurulunda yer alan köklü başkanlık divanında kısmi değişiklikler yapılacağı konuşuluyor. Erdoğan’ın da partisinde yapılacak olan değişimlerde önceliğim merkez karar yönetim kurulu ya da merkez yönetim kurulunda yapacak olduğu ifade ediliyor.

Hazine ve maliye bakanlığı görevinden istifade eden Berat Albayrak’ın parti yönetiminde görev alabilecek olduğu dile geliyor. Erdoğan’ın kabinede köklü bir değişiklik yapılacağı dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Gelen son dakika haberlerine bakılacak olduğu zaman partilerin yaklaşan kurultay süreçleri içerisinde olduğuna dikkatler çekiliyor. Kabine değişikliğinde daha önce kurultay içerisinde ve parti yönetimi kapsamında değişiklikler olacağı görüşmeler arasında.

Ziya Selçuk ile Fahrettin Koca olmayacak mı?

Kabine değişimleri sırasında beklenen isimlerden bir tanesi kulislerden gelen söylentilere göre Ziya Selçuk olurken bir tanesi de sağlık bakanı olarak görevine devam eden Fahrettin Koca oluyor. Her ne kadar Bakan Koca için bu tarz söylemler olsa bile korona virüs salgın süreçleri içerisinde göstermiş olduğu üstün başarı ve çalışmalarından dolayı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı yüksek istişare kurulu tarafından görev alabilecek olduğu söylentilerden bir tanesi oluyor.

Bir yandan da yeni kabine içerisinde meclis içinden gerekli isimlerin daha ağırlıklı bir şekilde yer alacakları dikkatleri çekiyor. Bunun için milletvekilleri ile beraber bakanlıklar arasındaki iletişim daha güçlü hale gelmesi ön görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.