1. HABERLER

  2. Kritik Uyarı Geldi Saat Verildi, Hazır Olun…! Çarşamba Gününe Kadar Etkisi Sürecek... Dikkat Felaket Yaşanabilir!
Kritik Uyarı Geldi Saat Verildi, Hazır Olun…! Çarşamba Gününe Kadar Etkisi Sürecek... Dikkat Felaket Yaşanabilir!

Kritik Uyarı Geldi Saat Verildi, Hazır Olun…! Çarşamba Gününe Kadar Etkisi Sürecek... Dikkat Felaket Yaşanabilir!

Meteoroloji genel müdürlüğünden İstanbul için açıklamalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. İstanbul için hafta sonu başlayan şiddetli kar yağışı hız kesmeden devam ederken uyarılar da peş peşe geliyor.

A+A-

Meteoroloji genel müdürlüğünden İstanbul için açıklamalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. İstanbul için hafta sonu başlayan şiddetli kar yağışı hız kesmeden devam ederken uyarılar da peş peşe geliyor. Yeni haftada hava durumunun nasıl olacağına dair açıklamalar geldi.

Kar yağışının ne kadar süre devam edeceği bir hayli merak edilirken gelen açıklama ile ön görülen bir tarih verildi. Şiddetli kar yağışının Perşembe gününe kadar aralıksız bir şekilde devam edeceğini ön gören meteoroloji genel müdürlüğü soğuk hava dalgalarının batı illerinde de etkisini gösterecek olduğuna yer verdi. Fırtına ortalama olarak saatte 80 km hız ile eserken beraberinde gelebilecek birçok tehlikeye karşı önlemler alınması gerektiğine dair vatandaşlara tedbir uyarıları geldi.

Yağışlar ne kadar sürecek?

İstanbul için kuvvetli kar yağışları ve fırtına bir süre daha devam edecek. Perşembe ve Cuma gününe kadar devam etmesi ön görülen meteoroloji genel müdürlüğü bu günlerden sonra da sulu kar yağışlarına yerini bırakabileceği, hafta sonu parçalı bulutlu havanın etkin olacağına yer verdi.

Meteoroloji genel müdürlüğü yaptığı açıklamalara göre kuvvetli fırtınaların beklendiğine dair açıklamalar kamuoyuna duyuruldu. Yazılı olarak yapılan uyarılarda; ‘’ yapmış olduğumuz son değerlendirmeler kapsamında; Marmara bölgesinde genel olarak rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden yer yer fırtınalar ile saatte 60 ila 80 km hız ile esebilecek olduğu ön görülüyor. ‘’ ifadelerine yer verildi.

Çarşamba günü akşama kadar…

Meteoroloji genel müdürlüğünden gelen açıklamalara göre; ‘’ meydana gelmesi ön görülen ulaşımda aşamaların yanı sıra ağaç ya da direklerin devrilmesi, çatıların uçması gibi birçok olumsuzluklar ön plana çıkabilir. Bunlara karşı her an tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor. Gece saatlerinde olması ön görülen fırtına Çarşamba günü akşam saatlerine kadar devam edebilir. Bir yandan da Marmara denizi üzerinde etkili olacak kar yağışı ile fırtınadan dolayı birçok deniz seferleri iptal edilmesi uygun görülmüştür. ‘’ ifadesine yer verildi.

Perşembe gününe kadar yağması ön görülen karın Perşembe akşam saatlerinde şehri terk etmesi ön görülen hava durumları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.