1. HABERLER

  2. İsviçre, Müslüman Kadınların Halka Açık Yerlerde Çarşaf Giymesini Yasaklıyor!
İsviçre, Müslüman Kadınların Halka Açık Yerlerde Çarşaf Giymesini Yasaklıyor!

İsviçre, Müslüman Kadınların Halka Açık Yerlerde Çarşaf Giymesini Yasaklıyor!

İsviçre, Fransa, Belçika ve Avusturya'nın izinden giderek Müslüman kadınların halka açık yerlerde çarşaf giymesini yasakladı.

A+A-

İsviçre, Fransa, Belçika ve Avusturya'nın izinden giderek Müslüman kadınların halka açık yerlerde çarşaf giymesini yasakladı. Yıllarca süren tartışmalardan sonra, 7 Mart Pazar günü referandum sonuçları, oyların %51'lik bir çoğunluğu elde ettiğini gösteriyor.

Bu öneriye göre, İsviçre'deki insanların, yüzlerini tamamen kapatmalarına artık izin verilmeyecek. Bu kuralın ibadet yerleri ve karnavallar gibi 'yerel adetler' de dahil olmak üzere bazı istisnaları olacaktır.

Sağlık ve güvenlik amacıyla giyilen yüz kapatmaları da bu yasadan muaf tutulacak, yani koronavirüsün yayılmasına karşı korunmak için takılan yüz maskelerine izin verilecek.

Öneride çarşaf veya peçeden açıkça bahsedilmese de, yasağın Müslüman inancını takip eden bazı kadınların giydiği İslami yüz örtülerini hedeflediği açıktır.

Aynı zamanda parlamentonun önde gelen fraksiyonu olan sağcı, popülist bir parti olan İsviçre Halk Partisi, bu yasağa güçlü destek verdi.

İsviçre Halk Partisi'nin kampanya afişlerinden biri, 'İslami Radikalizmi Durdurun' mesajıyla birlikte, peçe giyen kaşlarını çatmış bir kadının karikatürize edilmiş görüntüsünü taşıyor.

İsviçre parlamentosunun yanı sıra ülkenin federal hükümetini oluşturan yedi üyeli yürütme konseyinin, tam yüz perdelerinin 'uç bir fenomeni' temsil ettiğini savunarak referandum önerisine karşı çıktığı bildirildi.

Bu organlar, bunun yerine, kişilerin, yetkililere kimliklerini teyit ederken yüzlerini kaldırmaya zorlanacağı bir girişim önerdiler.

Lucerne Üniversitesi'nden yakın zamanda yapılan bir araştırma, İsviçre'de peçe giyen kadınların sayısının 21 ile 37 arasında olduğunu gösteriyor. Çarşaf giyen kadınlara dair hiçbir bilgi bulunamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.