1. HABERLER

  2. İstanbul İçin Meteoroloji Uyardı! Kar Geliyor! İşte Kritik Uyarının Detayları…
İstanbul İçin Meteoroloji Uyardı! Kar Geliyor! İşte Kritik Uyarının Detayları…

İstanbul İçin Meteoroloji Uyardı! Kar Geliyor! İşte Kritik Uyarının Detayları…

İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıda bulundu. İstanbul'a kar geliyor. Meteoroloji tarih açıkladı. Son dakika hava durumu raporu paylaşıldı ve İstanbul'a kar yağışının geri geleceği belirtildi. Hava sıcaklıkları Cuma günü itibarıyla 10 derece

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzun vadeli hava raporu tahmininde bulundu. Mevsim normallerinin üzerinde devam eden sıcaklıklarının cuma günü itibariyle düşeceği açıklandı. Yurt genelinde büyük oranda etkili soğuk hava dalgası geliyor. Havanın kar yağışını da beraberinde getireceği düşünülüyor. Meteoroloji hava durumu raporuna göre 14 şubat pazar günü itibariyle hava nasıl olacak? İşte hava durumu tahminleri ve son dakika haberleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların 10 derece düşeceği günün cuma günü olduğunu işaret etti. Marmara ve İstanbul'da hava sıcaklıkları cuma günü mevsim normallerine inecek. 6 ile 12 derece üzerinde sıcaklıkların seyredeceği belirtildi. Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayıp hafta sonunda kuzey ve iç batı kesimlerde mevsim normalleri civarında ve yer yerde mevsim normalinin altında sıcaklıklar bekleniyor.

Trakya'da Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Trakya'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşlar uyarıldı. Trakya için Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge tarafından yapılan açıklamaya göre Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel ve kuvvetli yağış etkisi gözlenecek. Vatandaşların dolu, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi felaketlere karşı tedbirli olması gerektiği belirtildi. Kuvvetli rüzgar ve fırtına hayatı olumsuz etkileyebilir.

Yağışların Barajlardaki Etkisi!

İstanbul başta olmak üzere Trakya ve Marmara Bölgesi'nin genelinde ortaya çıkacak yağışlar ve bugüne dek meydana gelen yağış miktarı sevindirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hidrometeoroloji Şube Müdürlüğü'nün yapmış olduğu alansal yağış raporuna göre İklim ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü'nün ortalama sıcaklıkların 1981 ve 2010 yılları normallerine göre devam ettiğini söyledi. 2021 yılı Ocak ayına ait raporları paylaştı ve rapora göre yağışların ülke genelinde normali ve geçen yılki yağışların üzerinde olduğunu açıkladı.

Birçok İlde Artış Meydana Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Ocak ayında meydana gelen yağışlar özellikle Marmara Bölgesi'nde büyük bir artış oluşturdu. Trakya, Kuzey Ege, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Kayseri ve Hatay çevrelerinde yağış normallerine göre %100’den fazla artış meydana geldi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.