1. HABERLER

  2. Hz. Muhammed'in karikatürünü çizen islam ile dalga geçen İsveçli karikatürist Lars Vilks trafik kazasında öyle bir can verdi ki! Cayır cağır yanarak öldü işte detaylar...
Hz. Muhammed'in karikatürünü çizen islam ile dalga geçen İsveçli karikatürist Lars Vilks trafik kazasında öyle bir can verdi ki! Cayır cağır yanarak öldü işte detaylar...

Hz. Muhammed'in karikatürünü çizen islam ile dalga geçen İsveçli karikatürist Lars Vilks trafik kazasında öyle bir can verdi ki! Cayır cağır yanarak öldü işte detaylar...

Hz. Muhammed karikatürleri sebebiyle Müslümanların tepkisini çeken İsveçli karikatürist Lars Vilks, iki korumasıyla seyahat ettiği polis aracına kamyon çarpması sonucu öldü.

A+A-

Hz. Muhammed karikatürleri sebebiyle Müslümanların tepkisini çeken İsveçli karikatürist Lars Vilks, iki korumasıyla seyahat ettiği polis aracına kamyon çarpması sonucu öldü.

Hz. Muhammed karikatürleri sebebiyle Müslümanların tepkisini çeken İsveçli karikatürist Lars Vilks ve iki koruma polisi trafik kazasında yanarak öldü. Vilks'in seyahat ettiği sivil polis aracına bir kamyonun çarptığı belirtildi.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Smaland bölgesinde yer alan Markaryd yerleşim birimine yakın otoyolda bir kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu patlayan ve alev alan araçlarda üç kişi yanarak öldü, bir şahıs ağır yaralandı.

Yaralanan kişinin kamyon şoförü olduğu, otomobilde ölen kişilerin Lars Vilks ve iki polis koruması olduğu kaydedildi. Smaland polisi, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

2007 senesinde İsveç'in yerel gazetesi Nerikes Allehanda, Lars Vilks'in Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerini yayımlamış, karikatürler Müslümanların tepkisini çekmişti. 2007 senesinden bu yana gizli bir adreste yaşamakta olan ve polis korumalarıyla gezen Vilks, pek çok programda protesto edilmiş ve yumurtalı saldırıya uğramıştı. (AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.