1. HABERLER

  2. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında flaş gelişme: O iller teker teker bakanlık tarafından açıklandı…
Hafta sonu sokağa çıkma yasağında flaş gelişme: O iller teker teker bakanlık tarafından açıklandı…

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında flaş gelişme: O iller teker teker bakanlık tarafından açıklandı…

Bu hafta sonu içerisinde hangi illerde hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının devam edeceği, cumartesi günü ve Pazar günlerinde yasakların olduğu iller araştırılmaya devam ediyor.

A+A-

1 Mart tarihinden beri geçilen kontrollü normalleşme süreci ardından risk durumları düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli iller olmak üzere ayrıştırılmaya devam ediyor. Kişiler yaşadıkları şehirler üzerinde sokağa çıkma yasağı hafta sonu olacak mı olmayacak mı diye araştırırken hangi illerde olduğu en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. İç işleri bakanlığı tarafından yayına alınan genelge kapsamında cumartesi ve Pazar günü hangi illerde sokağa çıkmak yasak olacak belli olmaya başladı.

Hafta sonu sokağa çıkma yasakları…

İç işleri bakanlığı tarafından yayına alınan genelgeye bakılacak olduğu zaman orta riskli ve düşük riskli olarak yer alan illerde yasaklar olmayacak. Sadece hafta içi yer aldığı gibi akşamları 21:00 ve sabah 05:00 saatleri arasında yasaklar devam edecek.

Cumartesi ve Pazar sokağa çıkma yasakları…

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak yer alan iller içerisinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları devam ediyor. Cuma 21:00 ve cumartesi 05:00 saatleri arasında devam eden yasakların yanı sıra Cumartesi 21:00 ila Pazar 05:00 saatleri arasında devam edecek. Pazar 21:00 başlayan yasaklar pazartesi 05:00 arasına kadar devam edecektir. Tüm illerde cumartesi günü sokağa çıkma yasağı uygulanmazken bazı illerde Pazar günü uygulanmaya devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağı olmayan iller

  1. Afyon
  2. Ağrı
  3. Aksaray
  4. Amasya
  5. Ankara
  6. Antalya
  7. Ardahan
  8. Artvin
  9. Aydın
  10. Balıkesir
  11. Bartın
  12. Batman
  13. Bayburt
  14. Bilecik
  15. Bingöl
  16. Bitlis illerinde yasaklar devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.