1. HABERLER

  2. Çin’in kamplarda Müslüman Türk Kızlarına Tecavüz! Sistematik tecavüz ve işkence…
Çin’in kamplarda Müslüman Türk Kızlarına Tecavüz! Sistematik tecavüz ve işkence…

Çin’in kamplarda Müslüman Türk Kızlarına Tecavüz! Sistematik tecavüz ve işkence…

Çin’de Sincan Özerk Bölgesi’nde Müslüman Uygur Türklerinin ve bir yandan da diğer etnik azınlıkların tutulmaya devam edildiği, Çinli yetkililerin yeniden eğitim adı verilmiş olan gözaltı kamplarında kadınlara sistematik bir şekilde meydana gelen tecavüzde

A+A-

Çin’de Sincan Özerk Bölgesi’nde Müslüman Uygur Türklerinin ve bir yandan da diğer etnik azınlıkların tutulmaya devam edildiği, Çinli yetkililerin yeniden eğitim adı verilmiş olan gözaltı kamplarında kadınlara sistematik bir şekilde meydana gelen tecavüzden bahsedildi.

Bunun yanı sıra cinsel taciz ya da işkenceye karşı maruz kaldığını gösteriyor olduğunu dile getirdi. Gözaltı kamplarında yaşamlarına devam eden kişilerden direk doğrudan bilgi alınması adına oldukça zorlu geçiyor. Fakat BBC’ye karşı konuşmalarına devam bazı eski tutukluların yanı sıra bekçiler, kamplarda organize olmaya devam eden kitlesel tecavüzlerin yanı sıra cinsel tacizler ve işkence olduğuna, bunları da kendilerinin yaşanmış olduklarını, gördüklerini dile getiriyor. Çin yönetimi ise yapılan bu iddiaları ret etmeye devam ediyor.

Sincan sınırlarında gizli bir şekilde gözaltı kamplarında tam 9 ay boyunca tutuklu tutulan Tursanay Ziyavudun, erkeklerin de bu süreçlerde maske taktıklarını dile getirdi. Korona virüs salgınının henüz başlamaya devam etmediği zamanlarda bile bu durumun yaşanıyor olduğu dile geliyor.

Polis üniforması değil…

Polis üniforması yerine genel olarak takım elbise giyerlerdi. Bazı anlarda gece yarısından sonra hücrelere giderek istedikleri kadınları seçiyor ve hiçbir gözetim kameralarının olmadığı bir kara oda ismi verilen odaya alıyorlardı. Ziyavudan bu süreçlerde; kendine de birçok gece içerisinde buraya götürüldüklerini, belki de üzerinde kalacak en unutulmaz yaralarından bir tanesi olduğunu ifade etti. Bu sözler aslında dudaklarımdan bile düşerken ne kadar zorlu bir şekilde olduğunu dile getiriyor. İnsan hakları grupları, Çin hükümeti kapsamında Uygurların dini ve diğer özgürlüklerini gidermiş bir şekilde kısıtladıklarını ve bir yandan da beyin yıkama adı altında zorla kısırlaştırma durumlarını içeren baskıcı bir gözetim sistemi kurulduklarını dile getiriyor. Bu politik durumlar Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in ayrılıkçı Uygur Türklerinin 2014 yılı içerisinde meydana gelen bir saldırıdan dolayı Sincan’ı ziyaretine kadar gitmiş olduğunu dile getiriyor. Bu durumları dile getiren kadının anlattıkları hükümet tarafından ret edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.