1. HABERLER

  2. Çin, Biden Yönetimin Huawei'ye Getirdiği Kısıtlamalar Nedeniyle ABD'ye Tepkili
Çin, Biden Yönetimin Huawei'ye Getirdiği Kısıtlamalar Nedeniyle ABD'ye Tepkili

Çin, Biden Yönetimin Huawei'ye Getirdiği Kısıtlamalar Nedeniyle ABD'ye Tepkili

ABD, Huawei tedarikçilerini daha önce onaylanmış ihracat lisansları ile ilgili daha sıkı koşullar hakkında bilgilendirdi, bu haftadan itibaren 5G cihazlarda veya 5G cihazlarla kullanım için ürünleri yasakladı.

A+A-

ABD, Huawei tedarikçilerini daha önce onaylanmış ihracat lisansları ile ilgili daha sıkı koşullar hakkında bilgilendirdi, bu haftadan itibaren 5G cihazlarda veya 5G cihazlarla kullanım için ürünleri yasakladı.

Çin, ABD'nin "güvenilecek güvenilir bir ülke olmadığını" söyleyerek, Başkan Joe Biden'ın yönetimini ulusal teknoloji şampiyonu Huawei Technologies Co.'ya yeni kısıtlamalar getirdiği için eleştirdi.

ABD, taşınmaya aşina olan kişilere göre, bazı Huawei tedarikçilerini daha önce onaylanmış ihracat lisansları ile ilgili daha sıkı koşullar hakkında bilgilendirdi ve 5G cihazlarda veya bu cihazlarla birlikte kullanılmasını yasakladı. Yasağın bu haftadan itibaren geçerli olduğunu söylediler.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Cuma günü Pekin'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, önlemin hem ABD'ye hem de Çin'e zarar vereceğini söyledi.

Zhao, "İki ülkenin ve genel olarak dünyanın teknolojik alışverişlerini ve ticaret alışverişlerini ciddi şekilde bozacak, küresel endüstriyel zincirleri ve tedarik zincirlerini zayıflatacak" dedi. "ABD, Çin şirketlerine uygulanan baskıyı derhal durdurmalı ve Çinli şirketlere adil, adil ve ayrımcılık yapmadan davranmalıdır."

Fiberhome Telecommunication Technologies Co. ve Shennan Circuits Co. gibi Çin borsasına kayıtlı telekom ekipmanı stokları Cuma günü% 1'den fazla düşerken, rakip ZTE Corp. Hong Kong'da büyük ölçüde değişmedi ve Shenzhen'de yaklaşık% 1.8 düştü.

ABD kuralları, Huawei 5G cihazları için yarı iletkenler, antenler ve piller gibi bileşenlerin ihracatında daha açık bir yasak oluşturuyor ve bu yasağı lisans alanlar arasında daha tekdüze hale getiriyor. Bazı şirketler daha önce Huawei'ye daha sonra 5G ekipmanında kullanmış olabilecek bileşenleri göndermeye devam etmelerine izin veren lisanslar almıştı, diğer firmalar ise zaten daha sıkı kısıtlamalara tabi tutulmuştu.

Şirketler, eski Başkan Donald Trump'ın yönetiminin Huawei'yi Varlık Listesine ekledikten sonra, Amerikan teknolojisini ve fikri mülkiyetini Çinli telekomünikasyon ekipmanı devine satmak istiyorlarsa ABD firmalarının devlet lisansı almalarını şart koştuktan sonra, kafa karıştırıcı kurallardan şikayet etmişlerdi. ABD yetkilileri, Huawei'yi ulusal güvenlik tehdidi olarak görmüştü.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.