1. HABERLER

  2. Çevrimiçi baskılar sıkılaştıkça Myanmar'da ölü sayısı 550'ye çıktı
Çevrimiçi baskılar sıkılaştıkça Myanmar'da ölü sayısı 550'ye çıktı

Çevrimiçi baskılar sıkılaştıkça Myanmar'da ölü sayısı 550'ye çıktı

Ülkenin hükümet karşıtı protestoların en ölümcül gününden bu yana bir hafta kutlaması nedeniyle Cumartesi günü çok sayıda ölüm bildirildi.

A+A-

Myanmar'ın merkezindeki güvenlik güçleri Cumartesi günü, bir insan hakları grubunun 1 Şubat askeri ele geçirmeden bu yana 550 sivili öldürdüğünü söylediği şiddet olaylarında darbe karşıtı protestoculara ateş açtı.

Siyasi Mahkumlar için Yardım Derneği eylemci grubu, ordunun Aung San Suu Kyi liderliğindeki seçilmiş bir hükümeti devirmesinden bu yana güvenlik güçlerinin 46'sı çocuk 550 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

BM elçisi Güvenlik Konseyi'ne Myanmar'ın 'kan banyosu' ile karşı karşıya olduğunu söyledi
Myanmarlı protestocular internetin kesilmesinin ortasında "gerilla grevi" çağrısı yapıyor
Myanmar, Hindistan tarafından sınır dışı edilen Rohingya kızını kabul etmeyi reddediyor: Rapor
Cinayetler, şiddet, gözaltı: Myanmar çocuklara uygun bir yer değil

Grup, yaklaşık 2.751 kişinin gözaltına alındığını veya hüküm giydiğini söyledi.

Sagaing bölgesindeki en büyük şehir olan Monywa da dahil olmak üzere Cumartesi günü en az iki ölüm bildirildi. Cumartesi, hükümet karşıtı protestoların en ölümcül gününden bu yana bir hafta oldu.

Mandalay'da, güvenlik güçlerinin protestoculara ateş açtığı ve barikatları yıktığı yönünde haberler vardı.

Sosyal medyada yayınlanan videolar, güvenlik güçlerinin Kayah eyaletinin Loikaw ilçesinde protestoculara ateş ettiğini ve diğerlerini gözaltına aldığını da gösterdi.

Baskıya rağmen, darbenin muhalifleri her gün ülkenin dört bir yanındaki şehir ve kasabalarda yürüyor, genellikle “gerilla mitingleri” dedikleri şeyi - güvenlik güçleri yanıt vermeden önce küçük, hızlı meydan okuma gösterileri düzenliyor.

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflar, Cumartesi günü Tanintharyi bölgesindeki güneydeki Dawei kentinde askeri hükümete karşı yürüyen yüzlerce kişiyi gösterdi.

“Protestocular dışarı çıkmaya hala çok kararlılar. Al Jazeera'dan Tony Cheng, Bangkok'tan bildirdiğine göre, bazı yerlerde sabah çok erken saatlerde dışarı çıkıyorlar, diğer yerlerde ise hızla dağılmak için motosikletlere gidiyorlar ve güvenlik hizmetleri peşlerinden geldiklerinde kendilerine kolay bir çıkış sağlamaya çalışıyorlar. , dedim.

"Protestolarını kesinlikle durdurmuyorlar."

İnsanlar bir gecede mum ışığında nöbetler için toplandılar, ancak meydan okumanın ilk günlerinde on binlerce kişiyi çeken büyük mitingler büyük şehirlerde büyük ölçüde durdu.

Myanmar ordusunun muhalefeti sona erdirme girişimleri, internet sansürleriyle sanal dünyaya dönüyor ve güvenlik güçlerinin amansız ölümcül baskıları karşısında büyük mitingler daha seyrek hale geliyor.

Muhalefeti bastırmak amacıyla mobil veriyi zaten kapatmış olan yetkililer, Cuma gününden itibaren internet sağlayıcılarına kablosuz geniş bandı kesmelerini emrederek çoğu müşteriyi erişimden mahrum bıraktı.

Verilen varantlar
Devlet medyasının Cuma günü geç saatlerde bildirdiğine göre, yetkililer, aralarında sosyal medya fenomenleri ve iki gazetecinin de yer aldığı 18 gösteri dünyasının ünlüsü için, silahlı kuvvetler mensubunun isyan etmesine veya görevlerini göz ardı etmesine neden olmayı amaçlayan materyallere karşı tutuklama emri çıkardılar.

Hepsinin askeri yönetime karşı çıktığı biliniyor. Oyuncu Paing Phyoe Thu, korkmayacağını söyledi.

"Bir tutuklama emri çıkarılmış olsun ya da olmasın, hayatta olduğum sürece insanları zorbalık yapan ve öldüren askeri diktatörlüğe karşı çıkacağım. Devrim galip gelmeli ”dedi Facebook'ta.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.