1. HABERLER

  2. Birleşik Krallıkta Ortalık Karıştı! Bakanların Eleştirmesiyle 2 LGBT Danışmanı İstifa Etti...
Birleşik Krallıkta Ortalık Karıştı! Bakanların Eleştirmesiyle 2 LGBT Danışmanı İstifa Etti...

Birleşik Krallıkta Ortalık Karıştı! Bakanların Eleştirmesiyle 2 LGBT Danışmanı İstifa Etti...

Jayne Ozanne, Liz Truss ve Kemi Badenoch'u eleştirmesi ve hükümetin LGBT insanlar için düşmanca bir ortam yarattığını söyledi.

A+A-

Çarşamba günü ilk istifa eden, bakanları LGBT insanlar için düşmanca bir ortam yaratmakla suçlayan ve Truss ve Badenoch'un kilit konularda cahil olduğunu söyleyen LGBT danışma paneli üyesi Jayne Ozanne oldu.

Ardından Hükümet Eşitlik Ofisi, İskoç Trans Alliance'da yönetici olan James Morton'un aynı panelden istifa ettiğini doğruladı.

Morton, "Liz Truss ve küçük bakanlarının LGBT eşitliğine bağlı olmadıklarından birkaç aydır çok endişelendiğini" söyledi. "Hükümet politikası açısından translar için yararlı veya yararlı bir şey yaptıkları görülmüyor" diye ekledi.

Ozanne, Truss ve Badenoch ile toplantılarda oturduğunu ve “ne kadar cahil olduklarına şaşırdığını” söyledi.

Boris Johnson, "LGBT topluluğunun bir arkadaşı" iken, istifa etme ihtiyacı hissettiğini, böylece hükümetin "dönüşüm terapisini" yasaklamaya yönelik önerilerini eleştirebildiğini, çünkü planların "LGBT topluluğunun güvenine sahip olmadığını" veya " birçok kıdemli dini lider ”.

Bu, hükümetin dönüşüm uygulamalarını yasadışı ilan etmek için yasaları öne sürmedeki gecikmesinin siyasi uçurumun her yerinden milletvekillerinin yarattığı hayal kırıklığını takip ediyor.

Tory backbencher Gary Sambrook, bu haftanın başlarında bir Commons tartışmasında şikayet etti: “Hükümete, bu dönüşüm tedavisini yasaklama sözünün üzerinden üç yıl geçtiğine dair bir mesaj göndermek istiyorum. Devam etmeli ve teslim ettiğimizden emin olmalıyız. "

Badenoch, kendisine ve diğer meslektaşlarına "Birleşik Krallık'ta dönüşüm tedavisini sonlandırmaya kararlıyız ve sorunu çok ciddiye alıyoruz" diye güvence verdi.

Ozanne, “Bu Tory hükümetinin LGBT topluluğunun en iyi dileklerini yürekten aldığına inanmıyorum.

"Bunun yerine, sağ kanat evanjelikleri ve açıkçası bizi geri almak isteyenleri dinledikleri Trump benzeri bir operasyon tarzımız var gibi görünüyor," diye ekledi.

Ozanne ayrıca Truss ve Badenoch'un “toplum arasında 'eşitsizlik bakanları' olarak tanındığını” çünkü “LGBT insanları, özellikle de transseksüelleri anlamadıklarını” söyledi.

İşçi, hükümeti, dönüşüm uygulamalarını “çok uzun süre” yasaklamakla “önceden açıklamakla” suçladı ve “pek çok kişinin yaşadığı ayrımcılığın gerçek etkisini göz ardı etmeye çalışan bir davranış modeli” ortaya çıkardığını iddia etti.

Sekreter Marsha de Cordova şunları söyledi: "Hükümet, modern Britanya'da yeri olmayan bu insanlık dışı uygulamaya son verecek net bir plan hazırlamaya başlamalı."

Bir hükümet sözcüsü şunları söyledi: "Dönüşüm tedavisini sona erdirmek için harekete geçeceğimizi defalarca açıkça belirttik ve bunu kısa sürede yapmak için planlar ileri sürmeye çalışıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.