1. HABERLER

  2. Bakan Fahrettin Koca’dan Sokağa Çıkma Yasağı İle İlgili Flaş Açıklama Geldi! Bu saatten Sonra Dışarı Çıkan Olursa…
Bakan Fahrettin Koca’dan Sokağa Çıkma Yasağı İle İlgili Flaş Açıklama Geldi! Bu saatten Sonra Dışarı Çıkan Olursa…

Bakan Fahrettin Koca’dan Sokağa Çıkma Yasağı İle İlgili Flaş Açıklama Geldi! Bu saatten Sonra Dışarı Çıkan Olursa…

Sokağa çıkma yasağı ile kısıtlamalar hız kesmeden gündemde yerini almaya devam ediyor. Alınan karar gereği sokağa çıkma yasağı her hafta Cuma günü 21:00 saatlerinde başlarken pazartesi 05:00 saatleri arasına kadar devam ediyor.

A+A-

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı ile kısıtlamalar hız kesmeden gündemde yerini almaya devam ediyor. Alınan karar gereği sokağa çıkma yasağı her hafta Cuma günü 21:00 saatlerinde başlarken pazartesi 05:00 saatleri arasına kadar devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan bilim kurulu toplantısının ardından bazı illerde bölgesel bazlı olarak kısıtlamalarda esnemeler olacağına dair açıklamalar gelmişti. Vaka sayılarında gözle görülür düşüşlerin ardından sağlık bakanı Fahrettin Koca, yapmış olduğu açıklamalar ile beraber sokağa çıkma yasağı bu hafta devam edecek mi bir hayli merak edilmeye başlandı. 20 – 21 Şubat hafta sonu sokağa çıkma yasağında son durumlar ile ilgili merak edilen detaylar…

20 – 21 Şubat sokağa çıkma yasağı…

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili uygulamalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Her Cuma 21:00 saatlerinde başlayan kısıtlamalar pazartesi günü 05:00 a kadar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu 14 Şubat sevgililer günü olmasına rağmen sokağa çıkma yasağı devam ederken sadece çiçekçiler kısıtlamalardan muaf tutuldular.

19 Şubat Cuma akşamı 21:00 ve 22 Şubat pazartesi 05:00 saatleri arasında kesintisiz bir şekilde sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek. Cumhurbaşkanlığı külliyesi tarafından geçtiğimiz yıl 30 Kasım tarihide yapılan kabine toplantısının ardından gelen sokağa çıkma kısıtlamalarının bu hafta da devam edeceği gelen açıklamalar arasında yer aldı.

Sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?

Sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı diye bir hayli merak edilirken hala konu hakkında hükümet kanadından net bir açıklama gelmedi. Yeni tip korona virüs salgını ile bu zorlu günlerde mücadele kapsamında il başında 7 günlük vaka sayılarına bakılan ortalama tüm kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediyor. Sağlık bakanlığı korona virüs ile ilgili olarak https://covid19.saglik.gov.tr// adresi zerinden gerekli olan bilgilendirmeleri duyurmaya devam ediyor.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca 10 Şubat tarihinde meydana gelen bilim kurulu toplantısının ardından yeni uygulamalar ile ilgili bilgileri de merak edilen adres üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Koca il bazlı olarak 7 günlük vaka sayılarında ortalamanın canlı olarak yayınlanacak olduğunu açıklayarak yeni karar döneminde olduğuna yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.