1. HABERLER

  2. AREA araştırmadan çarpıcı açıklamalar! AKP ekonomi politikaları için anket düzenlendi, sonuç şaşırttı…
AREA araştırmadan çarpıcı açıklamalar! AKP ekonomi politikaları için anket düzenlendi, sonuç şaşırttı…

AREA araştırmadan çarpıcı açıklamalar! AKP ekonomi politikaları için anket düzenlendi, sonuç şaşırttı…

Cumhur ittifakı ortağı olarak yer alan MHP seçmenleri yüzde 66,7 oranındaki kısım AKP ekonomi politikası konusunda başarısız olduklarını dile getirirken sadece yüzde 22 oranındaki kısım başarılı olabileceklerini dile getirdiler.

A+A-

AREA araştırma şirketi tarafından geçtiğimiz şubat ayı içerisinde ülke siyasi gündem araştırması şubat 2021 başlığı ile beraber çalışmaları sırasında toplam seçmenler AKP ekonomi politikasını başarılı olarak görenler yüzde 22,9 olurken geri kalanlar da yüzde 67,1 oranı ile beraber başarısız olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Geri kalan yüzde 10luk kısma bakılacak olduğu zaman görüşmelerini bildirmedikleri için arada kaldıkları gözlendi.

AKP’lerin kafası karışık…

AKP kesimde yer alan kişilerin ortalama olarak yarısına bakılacak olduğu zaman partilerinin ekonomi konusunda başarısız bir şekilde yer aldıklarını dile getirdiler. Her ne kadar iktidarı ekonomi konusunda başarılı bulanların oranı yüzde 58,6 olarak kayıtlarda yer alsa bile geri kalanlardan yüzde 27,3 oranındaki kişiler de aslında başarısız bulduklarını dile getirdiler. Çalışma süreçleri içerisinde halkın yüzde elli kısmından daha fazla oranının Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi konusunda başarısız olduklarının gözlenmesi dikkatleri çekti. Yüzde 38,9 oranındaki kişiler ise aslında bu durumların başarılı olarak yer aldıklarını dile getirdi. Araştırma sadece 7 büyük şehir üzerinde 18 ila 24 Şubat tarihleri arasında yapıldı.

Anket kapsamında yapılan sorulara bakılacak olursa bunlar;

  1. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sizce gerçekten de başarılı mı sorusun karşısında sadece yüzde 9,7 oranındaki kişiler bu konu hakkında düşüncelerini dile getirmek istemediler. Fakat genel tablo üzerinde bir inceleme yapılacak olduğu zaman başarısız olarak bulan kişiler yüzde 51,4 oranında yer aldığı gözlenirken sadece yüzde 28,9 oranında başarılı olduğu düşünülüyor.

Tabloda gözlenen sonuçlara göre birçok kişi AKP taraftarı olsa bile yine kendi içlerinde dahi emin olamadıkları ve gerçekten de tam anlamı ile savunamayan bir kesim olduğu dile getiriliyor. Ortalamalar incelenecek olduğu zaman gerçekten de son durum gözle görülür kadar farklar ile beraber vatandaşların bu süreçler içerisinde neler düşündüklerini rahatlık ile ortaya seriyor.

2369.jpg0233.jpg236699.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.