1. HABERLER

  2. ABD boks şampiyonu Marvin Hagler, 66 yaşında hayatını kaybetti
ABD boks şampiyonu Marvin Hagler, 66 yaşında hayatını kaybetti

ABD boks şampiyonu Marvin Hagler, 66 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü dövüşçünün facebook sayfasındaki bir gönderide Kay G Hagler, eşinin Cumartesi günü New Hampshire, Bartlett'teki evinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

A+A-

Ünlü dövüşçünün facebook sayfasındaki bir gönderide Kay G Hagler, eşinin Cumartesi günü New Hampshire, Bartlett'teki evinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sosyal Medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; Çok üzücü bir açıklama yaptığım için üzgünüm. Bugün maalesef sevgili eşim Harikulade Marvin, New Hampshire'daki evinde beklenmedik bir şekilde vefat etti ”diye yazdı. "Ailemiz, bu zor zamanlarda mahremiyetimize saygı göstermenizi istiyor." dedi.

Marvin Hagler, 1973'ten 1987'ye kadar savaştı ve sporun altın çağında bazı destansı maçlar yaptı, iki berabere ve 52 nakavtla 62-3 rekorla bitirdi.

Güney pençesinin en müjdeleyen zaferi, 1985'te Las Vegas'taki Caesars Palace'ta Thomas "Hitman" Hearns'e karşı oynanan ve sadece "Savaş" olarak bilinen bir klasik olarak kabul edilen, sekiz dakikadan fazla süren bir eşleşmeyle geldi.

Hagler, 1980'de Dünya Boks Konseyi ve Dünya Boks Birliği orta sıklet unvanlarını kazandı, İngiltere'nin Alan Minter'ı Londra'daki Wembley Arena'da üçüncü turda durdurdu ve 1983'te Uluslararası Boks Federasyonu'nun açılış unvanını ekledi.

Hagler, tartışmasız tacı, 1983'te Panama'dan Roberto Duran'a karşı 15 rauntluk oybirliğiyle alınan karar zaferi ve 1986'da Ugandalı John Mugabi'nin 11. turda nakavt ettiği son zaferi dahil olmak üzere 12 kez savundu.

ABD'li efsanevi organizatör Bob Arum, "Harikulade Marvin Hagler, Top Rank'ın terfi ettirdiği en büyük sporcular arasındaydı" dedi. "O onurlu bir adamdı ve sözüne bağlı bir adamdı ve ringde benzersiz bir kararlılıkla performans sergiledi."

O gerçek bir atlet ve gerçek bir adamdı. Onu çok özleyeceğim, ”diye ekledi Arum, orta sıklet bölümünün 1980'lerin" Dört Kral "üyesi Hagler ile Hearns," Şeker "Ray Leonard ve Duran'dan söz etti.

Eski dövüşçü ve efsanevi antrenör Freddie Roach, Hagler'ın dövüşlerinden birini izlemek için Roach'un memleketini ziyaret ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.