1. HABERLER

  2. ABD Başkanı Joe Biden'in, 1,9 Trilyon Dolarlık Yardım Paketi ABD Senatosu Tarafından Onaylandı
ABD Başkanı Joe Biden'in, 1,9 Trilyon Dolarlık Yardım Paketi ABD Senatosu Tarafından Onaylandı

ABD Başkanı Joe Biden'in, 1,9 Trilyon Dolarlık Yardım Paketi ABD Senatosu Tarafından Onaylandı

ABD Senatosu, ülkenin koronavirüs etkilerinden kurtulmasına yardımcı olmak için 1,9 trilyon dolarlık yardım paketini oy birliği ile kabul etti. Senato, önümüzdeki günlerde Meclise geçecek olan planı bugün 50-49 oyla meslicten geçtiğini duyurdu.

A+A-

ABD Senatosu, ülkenin koronavirüs etkilerinden kurtulmasına yardımcı olmak için 1,9 trilyon dolarlık yardım paketini oy birliği ile kabul etti. Senato, önümüzdeki günlerde Meclise geçecek olan planı bugün 50-49 oyla meslic'ten geçtiğini duyurdu.

Amerikalı vatandaşlar için 1.400 dolara kadar ödemeleri ve Ekim ayına kadar işsizlik yardımlarında 300 dolarlık bir artışı içeriyor. Ek olarak, koronavirüs aşılarının dağıtımı için para ve pandemi sırasında mücadele eden okullar ve küçük işletmeler için yardım sağlayacak.

Demokratlar, mevcut işsizlik sigortası artışının resmen sona ereceği 14 Mart'tan önce Başkan Joe Biden tarafından imzalanan planı yürürlüğe koymaya ve yasaya sokmaya hevesli gözüktüğünü açıklandı.

ABD vatandaşlarının haftada 400 dolar ödeme yapılması önerilmiş olan işsizlik sigortası ödeneğinin uzatılması konusunda daha önce bazı anlaşmazlıklar olmuştu. Demokratik Senatör Joe Manchin, uzatmanın, ekonomi yeniden açıldığında insanları işe geri dönmekten caydıracağını savundu.

Manchin, yaptığı açıklamada, 'Ekonominin hızla toparlanmasını sağlayan ve aynı zamanda işsizlik yardımı alanların gelecek yıl beklenmedik vergi faturalarından etkilenmesini önleyen bir uzlaşmaya vardık' dedi .

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer oylamadan sonra yaptığı konuşmada ABD halkına yardımın yolda olduğunu ifade etti.

Paket Cumhuriyetçi senatörler tarafından geniş çapta eleştirilmiş, Azınlık Lideri Mitch McConnell bunu 2 trilyon dolar harcamanın en 'gelişi güzel' yolu olarak tanımlamıştı.

Bernie Sanders ayrıca asgari ücreti 2025 yılına kadar 15 dolara çıkarmak için bir hüküm önerdi, ancak bu, Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın değişikliğin bütçe kurallarına uygun olmadığını belirttikten sonra Senato tarafından terk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.