1. HABERLER

  2. ABD Başkanı Biden, Putin'i 'katil' olarak nitelendirdi
ABD Başkanı Biden, Putin'i 'katil' olarak nitelendirdi

ABD Başkanı Biden, Putin'i 'katil' olarak nitelendirdi

Rusya Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova ile Washington arasında artan gerilimin en son işareti olan ABD büyükelçisini istişareler için geri çağıracağını söyledi.

A+A-

Rusya Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova ile Washington arasında artan gerilimin en son işareti olan ABD büyükelçisini istişareler için geri çağıracağını söyledi.

Anatoly Antonov'u Moskova'ya getirme hamlesi, ABD Başkanı Joe Biden'in Rus mevkidaşı Vladimir Putin'i "katil" olmakla suçlaması ve seçime karıştığı iddiasının "bedelini ödeyeceği" konusunda uyardıktan kısa bir süre sonra duyuruldu.

Biden'ın yorumları, gizliliği kaldırılmış bir ABD istihbarat raporunun, Putin'i geçen Kasım ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Donald Trump'a yardım etmeyi amaçlayan operasyonları etkilemekle ilişkilendirmesiyle geldi.

Rusya, uzun süredir karışan iddiaları temelsiz olduğu gerekçesiyle reddediyor.

Washington'daki Rus büyükelçiliği yaptığı açıklamada, Antonov'un Cumartesi günü ABD'den ayrılacağını ve Moskova'ya vardığında "krizde olan Rusya-ABD ilişkilerini düzeltmenin yollarını" tartışacağını söyledi.

"Üst düzey ABD yetkililerinin bazı kötü düşünülmüş ifadelerinin, zaten aşırı derecede çatışmalı ilişkileri çöküş tehdidi altına soktuğunu" ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü ayrı bir açıklamada, “Bizim için asıl önemli olan, Washington'un son yıllarda çıkmaza sürüklediği zorlu Rus-Amerikan ilişkilerinin nasıl düzeltilebileceğini belirlemektir.

"Amerikalılar söz konusu riskleri fark ederse, geri dönüşü olmayan bozulmalarını önlemekle ilgileniyoruz."

Biden, Putin'i 'katil' olarak nitelendirdi

Moskova'nın Batı ile 2014'ten beri Soğuk Savaş sonrası en düşük seviyelerde zayıflayan bağları, Kremlin eleştirmeni Alexey Navalny'nin hapse atılması üzerine yeni bir baskı altına girdi.

Batılı güçler, Navalny'nin serbest bırakılmasını talep ettiler, Rusya tarafından içişlerine kabul edilemez bir müdahale olarak reddedilen çağrılar.

Çarşamba günü yayınlanan bir ABC News röportajında ​​Biden, Rusya'nın sözde davranışları için ne gibi sonuçlarla karşılaşacağı sorulduğunda “kısa süre sonra göreceksiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.