1. HABERLER

  2. AB, Polonya'nın LGBT'siz Bölgelerine Yanıt Olarak 'LGBTQ Özgürlük Bölgesi' İlan Etti
AB, Polonya'nın LGBT'siz Bölgelerine Yanıt Olarak 'LGBTQ Özgürlük Bölgesi' İlan Etti

AB, Polonya'nın LGBT'siz Bölgelerine Yanıt Olarak 'LGBTQ Özgürlük Bölgesi' İlan Etti

Polonya'daki yerel yetkililerin bölgeleri 'LGBT ideolojisinden arındırılmış bölgeler' olarak tanımlaması üzerine tüm Avrupa Birliği 'LGBTIQ Özgürlük Bölgesi' ilan edildi.

A+A-

Avrupa Parlamentosu, 492 milletvekilinin desteğini takiben sembolik kararı kabul etti ve 'AB'nin her yerindeki LGBTIQ bireyler yaşama özgürlüğünden yararlanmalı ve cinsel yönelimlerini ve cinsiyet kimliklerini hoşgörüsüzlük, ayrımcılık veya zulüm korkusu olmadan alenen göstermelidir' dedi.

Polonya hükümetinin aynı şekilde bir evlat edinme yasağı önermesinden sadece saatler sonra açıklanan karar uyarınca, 'AB'nin her düzeyindeki yönetişimin' yetkilileri, eşitliği ve LGBTIQ kişiler de dahil olmak üzere herkesin temel haklarını korumaya ve teşvik etmeye teşvik ediliyor. -seks çiftler.

Eylül 2020 tarihi itibariyle Polonya'da genelinde yaklaşık 100 ilçe ve bölgenin kendilerinin özgür ilan karar almıştır 'LGBT ideoloji' , BBC News raporlar. Kararlar esasen sembolik ve uygulanamaz, ancak LGBTQ + topluluğunun üyelerini yabancılaştırmaya hizmet ediyor ve bu alanlarda hoş karşılanmadıklarını gösteriyor.

Kararı öne sürenlerden Alman Milletvekili Terry Reintke, oylama öncesinde parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada, kararın 'ilk adım' olduğunu vurguladı.

Karara oy verenlerin 141'i aleyhte oy verdi ve 46 çekimser kaldı. Karara karşı çıkanlar arasında Avrupa halk partisinin on bir üyesi vardı.

Karar kabul edildikten sonra, Reintke aldığı desteğin "ezici çoğunluğunu" kutladı. Tweet attı: 'Kullanalım. Bunu somut siyasi eyleme geçirelim: daha iyi yasalar, daha iyi uygulama, daha iyi koruma. Birlikte yapabiliriz.'

 

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Perşembe günü yapılacak oylama öncesinde karara verdiği desteği gösterdi ve Twitter'da şöyle yazdı: 'Kendin olmak bir ideoloji değildir. Bu senin kimliğin. Onu kimse alamaz. AB sizin evinizdir. AB bir #LGBTIQFreedomZone'dur. '

Kararda, ayrımcılığın yalnızca Polonya'da değil, aynı zamanda 'AB genelinde' ele alınması gereken bir konu olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.