1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 2023 Asgari Ücrette Şok Artış! Asgari Ücret 9 Bin 359 TL Olacak
2023 Asgari Ücrette Şok Artış! Asgari Ücret 9 Bin 359 TL Olacak

2023 Asgari Ücrette Şok Artış! Asgari Ücret 9 Bin 359 TL Olacak

Aralık ayının sonlarına doğru yaklaşırken asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Zammın açıklanmasına sayılı günler kala yetkililer de önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor.

A+A-

Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 'enflasyon' açıklaması akıllara 2 formül getirdi. Bununla beraber yeni zam oranının temmuz zammı ya da yıllık enflasyon baz alınarak belirleneceği açıklandı.

Milyonların gözü kulağı asgari ücret zammına çevrildi. Çalışan ve çalışmayan herkes şu an asgari ücret zammına odaklanmış durumda. Çünkü asgari ücret çalışanların maaşlarını etkileyeceği gibi pek çok devlet ödemelerini de etkileyecek. Geçtiğimiz temmuz ayında yaklaşık yüzde 30'luk zam yapılan asgari ücret, 5 bin 500 TL olmuştu.

TÜRK-İŞ BAŞKANI 'KIRMIZI ÇİZGİ'Yİ BELİRLEDİ!

Asgari ücret konusu bir süredir gündemden düşmüyor. Asgari ücret tespit çalışmaları sürmeye devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Enflasyona ezdirmeyeceğiz” açıklamasıyla gündeme geldi. Asgari ücret konusuna ilişkin açıklama yapan bir diğer isim de TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay oldu. Atalay'ın yaptığı açıklamalarda “kırmızı çizgi” olarak belirttiği rakam dikkat çekti. Atalay, asgari ücretin en az 7 bin 785 TL’yi bulması gerektiğini aktardı.

Yapılan açıklamaların ardından “2023’te asgari ücret ne kadar olacak?” sorusunun cevabı araştırılmaya devam ediyor.

YILLIK ENFLASYON ORANINDA ZAM UYGULAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ne kadar zam geleceğine ilişkin, "İşçilerimiz, Türkiye’nin emekçileri şundan emin olsun: Onların enflasyona ezdirmeyeceğiz” demişti. Bakan Bilgin'in bu açıklaması üzerine akıllara 2 formül geldi. bu formüllerden biri asgari ücrete yıllık enflasyon oranında zam uygulaması oldu. Show Tv'de yer alan habere göre, yıl sonunda enflasyon beklentisi yaklaşık yüzde 65-70 civarında seyredecek. Durum böyle olunca asgari ücret hesaplaması yapıldığında yeni asgari ücret tutarı 9 bin 350 TL oluyor.

TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay, son katıldığı canlı yayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerine değindi. Atalay, 7 bin 785 TL rakamının “kırmızı çizgi” olduğunu vurgulayarak “Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız” dedi ve “Kırmızı çizgi bu onun üzerine çıkmak gerekiyor” diye ekledi.

Konuşulan diğer formül ise temmuzda yapılan asgari ücret zammının yıllık enflasyona tamamlanması. Asgari ücrete, temmuz ayında yüzde 30'luk bir zam yapılmıştı. Bu formülün kabul edilmesi halinde asgari ücrete yıl sonunda yüzde 40'lık bir zam yapılacak.

Asgari ücrete en az yüzde 40 oranında zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu rakama 10 puanlık refah payı da eklenerek zam oranının yüzde 50’yi bulabileceği konuşulan detaylar arasında.

8 BİN TL KULİSLERDEN SIZDI

Çalışma Bakanlığı bir yandan işçi ve işverenin nabzını tutmaya devam ederken kulislerden asgari ücretin 8 bin TL olacağı bilgileri duyuluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.