1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. VakıfBank Kimin? VakıfBank Sahibi Kimdir?
VakıfBank Kimin? VakıfBank Sahibi Kimdir?

VakıfBank Kimin? VakıfBank Sahibi Kimdir?

VakıfBank (Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.), 1954 yılında, Türkiye'deki vakıf kültürünü ve varlıklarını modern bankacılık sistemi içinde değerlendirmek amacıyla kurulmuştur.

A+A-

VakıfBank (Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.), 1954 yılında, Türkiye'deki vakıf kültürünü ve varlıklarını modern bankacılık sistemi içinde değerlendirmek amacıyla kurulmuştur. Bankanın kurucusu, dönemin Başbakanı Adnan Menderes'tir. VakıfBank, Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir ve sermayesinin büyük bir kısmı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kontrol edilmektedir.

VakıfBank, halka açık bir bankadır ve hisselerinin bir kısmı Borsa İstanbul'da işlem görmektedir. Ancak, çoğunluk hissesi Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün elindedir. VakıfBank, hem bireysel hem de kurumsal müşterilere geniş bir yelpazede bankacılık hizmetleri sunmaktadır. Banka, mevduat toplama, kredi verme, yatırım bankacılığı ve sigorta gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, uluslararası bankacılık hizmetleri de sunarak, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına ve yabancı yatırımcılara hizmet vermektedir.

VakıfBank, sosyal sorumluluk projeleri ve spor kulüpleri ile olan sponsorluk anlaşmalarıyla da tanınmaktadır. Özellikle, Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi'nde mücadele eden VakıfBank Spor Kulübü, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok başarıya imza atmıştır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.