1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Gözler Mecliste! Emekliye TBMM'den Zam ve İkramiye Onayı Gelecek mi?
Gözler Mecliste! Emekliye TBMM'den Zam ve İkramiye Onayı Gelecek mi?

Gözler Mecliste! Emekliye TBMM'den Zam ve İkramiye Onayı Gelecek mi?

Bugün itibariyle TBMM açıldı. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği büyük gün geldi. Peki, emeklilere 5.000 TL ikramiye ve ek zam kararı çıkarıldı mı?

A+A-

Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri ve emekli ikramiyesi ödemeleri için TBMM'nin açılması bekleniyordu. Bildiğiniz üzere Temmuz ayında emekli maaşına %25 oranında bir zam uygulanmıştı. Fakat bu zam emekliler tarafından yetersiz karşılandı. Ekim ayına girilmesi ile birlikte yeni yasama döneminde başladı. Milyonlarca emekli, meclisten gelecek olan kararı dört gözle bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekliye ara zam için ekim ayını işaret etmişti. Peki, emekliye ara zam ve 5.000 TL ikramiye ne zaman uygulanacak?

Milyonlarca emekli vatandaş TBMM'nin açılacağı tarihi iple çekiyordu. 1 Ekim'den itibaren yeni yasama dönemi başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile açılan TBMM zor bir süreçten geçecek. Meclisin gündeminde Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak 5.000 TL ikramiye ve ara zam söz konusu.

Emekliye Ara Zam Ne Zaman Yapılacak?

Milyonlarca emekli vatandaş meclis açılır açılmaz ara zam beklentisi içerisine girdi. Temmuz ayında yapılan %25 oranında zam emeklileri hayal kırıklığına uğratmıştı. Hükümetin ara zam ile ilgili çalışmalar sürdürdüğü biliniyordu. Emekli maaşına ek zam yapılması için henüz net bir tarih verilmedi fakat en düşük emekli maaşını arttırılması için yoğun bir tempo söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye ara zam yapılması konusunda geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise en düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirtmişti.

Emekliye İkramiye Verilecek mi?

Emekliler ara zam beklentisinin yanı sıra ikramiye haberinide bekliyor. Aynı zamanda son günlerde emekliye 5.000 TL Cumhuriyet İkramiyesi yapılacağına dair iddialar da söz konusu. Ortaya atılan iddialar sonrası Ak parti genel başkan yardımcısı Hamza Dağ, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söylemişti. 29 Ekim'e özel olarak verilecek Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili kararın bir hafta içerisinde TBMM'den kabul edilmesi ve yasalaşması bekleniyor.

Devlet Bahçeli'den Zam Açıklaması

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Devlet Bahçeli, hükümetin bu konuda çok yönlü bir açıklama yaptığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.