1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Erdoğan'ın DUYURDUĞU faizsiz 150 bin TL kredi için yeni bir gelişme AÇIKLANDI: Faizsiz krediyi öncelikli alacaklar belli oldu
Erdoğan'ın DUYURDUĞU faizsiz 150 bin TL kredi için yeni bir gelişme AÇIKLANDI: Faizsiz krediyi öncelikli alacaklar belli oldu

Erdoğan'ın DUYURDUĞU faizsiz 150 bin TL kredi için yeni bir gelişme AÇIKLANDI: Faizsiz krediyi öncelikli alacaklar belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. Evlilik kredisinde öncelikli olan iller ve bölgeler belli oldu. İşte detaylar...

A+A-

Hayatlarını birleştirmeye hazırlanan binlerce çift, evlilik kredisi ile ilgili detayları araştırıyor.

AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, faizsiz 150 bin TL evlilik kredisiyle ilgili önemli bir açıklama geldi.

SON DAKİKA EVLİLİK KREDİSİ AÇIKLAMASI

AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi" hakkında açıklamalarda bulundu.

İnan, "Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek ve ona göre esnetilecektir. Hedefimiz, bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmaktır." ifadelerini kullandı.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN EVLİLİK KREDİSİ AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:, AK Parti'nin seçim vaatlerinden biri olan evlilik kredisine ilişkin şunları söyledi: "Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi.

Bütün kriterleri oluşturduk, altyapı şuanda hazır. Projeden faydalanmak isteyen çiftlerin Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programından da faydalanması gerekiyor. Deprem bölgesinde yaşamış olmaları, gelir ve yaş kriterine de karşılamalılar. Yaş kriteri 18 -27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek.

Bu kriterlere uyan gençler faydalanabilecek. Tüm çalışmalarımızı tamamladık sıra Meclis'te. Kanunun yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

26 Eylül'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık.

Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN, BAŞLADI MI?

Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız.

Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız." dedi. Ancak başvuru tarihleri henüz açıklanmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.