1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Annelere Yardım Verilecek! 3.250 TL Sosyal Yardım Nasıl Alınır?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Annelere Yardım Verilecek! 3.250 TL Sosyal Yardım Nasıl Alınır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Annelere Yardım Verilecek! 3.250 TL Sosyal Yardım Nasıl Alınır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışan annelere müjdeyi verdi. Kadınlara çoklu yardım desteği yapılacak. SGK'dan onaylanan bu destekle ilgili tüm detaylar araştırılıyor. Bu destek kimlere verilir, nasıl alınır?

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Kadınlara yönelik yapılacak bu ödeme için başvuru süreci oldukça kolay. Hane gelir şartı ve 0-24 ay arası çocuklar için 400 TL ödeme verilecek. Peki, bu yardımı almak için annenin çalışıyor olması gerekiyor mu? Hangi kadınlar destek ödemesinden yararlanabilir mi? İşte koşullar ve tüm merak edilenler…

Türkiye'de çalışan çalışmayan pek çok kadın için destek oluşturuldu. Çalışmayan kadınlara verilen sosyal yardımların yanında SGK'dan çalışan kadınlara doğum yapmaları halinde çeşitli haklardan yararlanabilme imkanı oluşturuldu. Bu yardımların temel amacı çocuklarıyla daha fazla geçirme imkanı oluşturmak. Aynı zamanda evde kaldıkları dönemlerde de ailelerinin refah seviyesini yükseltebilmek olarak açıklandı.

Çoklu Doğum Yardımı Ödemesi Yapılacak

Çalışan kadınlara doğum yapmaları halinde pek çok olanak oluşturuldu. Bu haklar arasında çoklu doğum yardımı desteği de yer alıyor. Bu haktan yalnızca çalışan kadınlar değil çalışmayanlar da faydalanabilecek. SGK tarafından verilen bu yardımın detayları araştırılıyor. Bazı kriterler yerine getirildiğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 24 ay boyunca ödeme yapılıyor. Daha sonrasında annenin başvurusu ile çok da doğum desteği 2 yıl boyunca devam ediyor.

Çoklu Doğum Desteği Kimlere Verilir?

Çoklu doğum desteği çocukların ve bakım ihtiyaçlarını karşılamak için verilmektedir. Çoklu yardım programından faydalanacak olan hanelerde muhtaçlık derecesi gözetilmektedir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma yardımlarından dar gelirli olduğu tespit edilmiş ve çoklu doğum ile dünyaya gelmiş çocuklar için bu yardım ödemesi yapılıyor. Yardım başvurusu başvuru sahibinin ikamet ettiği il ya da ilçe de bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden yapılıyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından vakıflar tarafından gerçekleştirilen güncellemelerde hanenin onay alıp almaması kontrol edilerek bilgilendirme yapılmaktadır. 24 ay boyunca her çocuk için 400 TL PTT üzerinden hesaplara yatırılıyor. Sadece SGK güvenceli olması ya da olmaması fark etmeden veriliyor. SGK'dan onaylı olan ailelerin yardım kampanyası çoklu doğumlarda destek ödemesi yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.