1. HABERLER

  2. Yaşa Takılan vatandaşlar için müjdeli haber! Emekli olma yaşı düşüyor: Erken emekli olma yolları açıklandı…
Yaşa Takılan vatandaşlar için müjdeli haber! Emekli olma yaşı düşüyor: Erken emekli olma yolları açıklandı…

Yaşa Takılan vatandaşlar için müjdeli haber! Emekli olma yaşı düşüyor: Erken emekli olma yolları açıklandı…

EYT olarak yer alan vatandaşların uzun zamandır bekledikleri haber geldi. Emekli olmak için beklenen yaş indirimleri geliyor.

A+A-

EYT olarak yer alan vatandaşların uzun zamandır bekledikleri haber geldi. Emekli olmak için beklenen yaş indirimleri geliyor.

 Emekli olmak için gün sayan fakat 2020 yılından bu yana kadar çözülmesi beklenen yaş problemi 2021 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Gündemin en çok merak edilen konularından bir tanesi olarak yer alan bu konu kişilerin merakla arayışlarına devam etmesine neden oluyor. Prim gün ödeme ve sigortalı çalışma şartlarını yerine getiren vatandaşlar yaş hadlerinden dolayı emekli olamıyor. 1999 tarihinden daha önce sigortalı olarak işe giren vatandaşlar için kademeli bir şekilde geçiş hükümleri kabul edildi.

SGK kapsamında sigortalı olarak bildirimleri olan kişiler içinde en merak edilen konulardan bir tanesi olarak da emeklilik hakları geliyor. Vatandaşlar tarafından kişilerin ne zaman emekli olabileceklerine dair sorular ön planda yer almaya devam ediyor. 8 Eylül 1999 tarihinden daha önce borçlanma hakları ile erken emekli olma hakları gelecek. Emekli vatandaşlar bu zorlu günlerde ne zaman emekli olabileceklerini oldukça merak ediyor. EYT konusu hükümet kanadında her ne kadar görüşülen konulardan bir tanesi olmaya devam etse bile yine de netlik kazanmış durumda değil.

EYT nedir?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların kısaltması olarak bilinen bir durumdur. 9 Eylül 1999 tarihinden daha önce sigortalı olarak çalışma hayatına başlayan kişileri çok yakından ilgilendirir. Kişilerin çalışma hayatına başladıkları süreçlerde verilen vaatlerin değişmesinin ardından kişiler her ne kadar prim gün ödeme ve sigortalı olarak çalışma şartlarını yerine getiren vatandaşlar belirli bir süreden sonra gelen kanun ile yaş şartlarına takılmaya başladılar. 4447 sayılı kanun ile beraber yaş şartı geldi ve kişilerin emekli olma durumları ortadan kaldırıldı.

Belirli şartları yerine getiren vatandaşlar son gelen düzenleme ile beraber EYT için gelen kanunlardan yararlanabilecek ve yaş hadlerinde biraz da olsa indirimlere gidebilecekler. Bu zorlu günlerde kişiler bir an önce emekli olabilmek için gün sayarken bu durum rahatlama fırsatları sunacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.