1. HABERLER

  2. Vatandaşlara hükümet'ten müjde! Yapılan değişiklikler ile birlikte zam geldi, kesintisiz en az 767 TL ödenecek…
Vatandaşlara hükümet'ten müjde! Yapılan değişiklikler ile birlikte zam geldi, kesintisiz en az 767 TL ödenecek…

Vatandaşlara hükümet'ten müjde! Yapılan değişiklikler ile birlikte zam geldi, kesintisiz en az 767 TL ödenecek…

Tüm vatandaşları ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde 631,19 TL olarak verilen ödemeler bu sene içerisinde 767 TL 27 kuruş olacak açıklandı.

A+A-

Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde 631,19 TL olarak verilen ödemeler bu sene içerisinde 767 TL 27 kuruş olacak açıklandı. Firmalarda stajlarını yapan üniversite veya lise öğrencilerinin en düşük maaş ödemeleri sigortalarının yapılıp maaşlarının da ödenmesi mecburi tutuldu. Bu süreçlerde 767 TL olarak açıklandı.

Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde 631,19 TL olarak verilen ödemeler bu sene içerisinde 767 TL 27 kuruş olacak açıklandı. Firmalarda stajlarını yapan üniversite veya lise öğrencilerinin en düşük maaş ödemelerisigortalarının yapılıp maaşlarının da ödenmesi mecburi tutuldu. Bu süreçlerde 767 TL olarak açıklandı. Bu paraların bir kısmını da devlet ödemek mecburiyetinde kalacak.

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte özellik ile mesleki eğitim görmekte olan üniversite veya lise öğrencileri için staj dönemleri başlıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde korona virüs süreçlerinden ötürü pek çok genç staj yapmak olanakları bulunamadı. Bu yıl içerisinde normalleşme süreçlerinde staj olanaklarının da açılması ön görülen durumlardan bir tanesi oluyor.

Firmalar faaliyetleriyle ilgili birlikte stajyer öğrenci kabul edecekleri söz konusu olacak. Son seneler içerisinde bu konu ile alakalı ciddi anlamda adımların atılması söz konusu olurken bir yandan stajyerler hem kayıtlı bir biçimde çalışma haline getirilmiş oldu hem de gençler için maaş ödeme mecburilukları kılındı. Mesleki eğitim süreçleri içerisinde 10 ve 10’dan daha fazla çalışanı olan iş yerleriin öğrencilere staj yaptırma koşulları aranıyor. Bu süreç içerisinde çalışanların sayılarının ortalama olarak yüzde 5lik dilimi kadar stajyer bulundurma mecburilukları yer almaya başladı.

Ücretler belli oldu…

Stajyerler için ödenecek olan ücretler, şirketlerde çalışma hayatına devam etmekte olan işçilerin sayılarına ve o yıl içerisinde geçerli olacak asgari ücrete bağlı bir biçimde değişiklik gösterecek. Stajyerler kapsamında asgari geçim indirimleri hariç tutularak net asgari ücretin yüzde 30luk dilimi kadar maaş ödemeleri mecburilukları verilecek. Bu tutarın üstünde herhangi bir sınır yer almayacak. Fakat bundan daha az maaş verilmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak. Geçtiğimiz yıl içerisinde stajyerler için aylık olarak en az 631 TL 19 kuruş olarak ödemeler verilirken bu sene içerisinde 767 TL 27 kuruşa kadar artış gösterdi.

Stajyer ücretleri üstünde vergi kesintileri gibi bir durum da söz konusu olmayacak. Süreler ise üç yıla kadar uzatıldı. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından konuyla alakalı olarak; ‘’İşletmelerde mesleki eğitim gören, staj ya da tamamlayıcı eğitime devam etmekte olan öğrencilere, yapılacak ödemelerin asgari ücretin net tutarının yüzde 30'undan az olamayacağına dair süre ile iş yerleride mesleki eğitim gören, staj ya da tamamlayıcı eğitime devam etmekte olan öğrencilere ödenebilecek en az ücretin; 20'den az personel çalıştıran iş yerleri için üçte ikisinin, 20 ve üstünde personel çalıştıran iş yerleri için üçte birinin, devlet katkısı olarak ödenmesine ilişkin süre, 2018-2019 eğitim ve öğretim senesinden itibaren üç eğitim ve öğretim yılı uzatılmıştır. Kamu kurumlarına katkı ödenmez.’’ Açıklamaları geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.