1. HABERLER

  2. Vatandaşa Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi! 2021'de Bakiyesi Devir Olanlara Faiz İndirimi Uygulanacak..!
Vatandaşa Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi! 2021'de Bakiyesi Devir Olanlara Faiz İndirimi Uygulanacak..!

Vatandaşa Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi! 2021'de Bakiyesi Devir Olanlara Faiz İndirimi Uygulanacak..!

Esnaf ve sanatkâr olan vatandaşları ilgilendiren o haber açıklandı. Binlerce esnaf ve sanatkarın finansman desteğini sağlamak için harekete geçildi. Önemli kararlar alındı ve 1 Ocak 2021 itibarıyla uygulamaya konuldu. İşte detaylar…

A+A-

 

 
1 Ocak 2021 itibarıyla karar uygulamaya başladı. KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimini bitiren vatandaşlar projelerini bankaya sunacak. Onaylanırsa 100.000 TL kredi alabilecekler. Ayrıca KOSGEB’den kredisi onaylanan kişilerin 100.000 TL’ye kadar %100 faiz indirimiyle kredi kullanabilmesi sağlanacak. KOSGEB faizsiz kredi desteği ile girişimcilere destek sağlıyor. İşte 1 yıl sürecek faizsiz krediye ilişkin son dakika haberleri…
2021 yılı girişimciler için büyük bir avantaj ile başladı. Bir yıl boyunca faiz indirimi uygulanacak. Vatandaşın yüzünü güldüren düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı ve banka tarafından doğrudan esnaf sanatkara 2021'de kullandırılacak krediler ile kullandırılmış kredi bakiyelerinden 2021'e devretmesi durumunda %50 indirim uygulanması sağlandı.
Bu Uygulama 1 Yıl Sürecek!
Alınan kararlar kapsamında esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri kefaleti ile ya da doğrudan esnaf ve sanatkarlar kullandırılmış, bakiyesi 2021'e devreden krediler 1 Ocak 2021 ve 31 Aralık 2021 döneminde bankacılık usul ve esaslarına uygun şekilde TESKOMB’a bağlı bölge birliklerine ortak olan ESKKK kefaleti olmadan veya kefaleti ile bankadan doğrudan esnaf ve sanatkara kullandırılacak kredilerde 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 döneminde geçerli faiz indirimi uygulanmasına karar verildi. Ayrıca önceki yıllarda yayınlanmış bakanlar kurulu kararıyla bakiyesi 2021 yılına devretmiş kredilere faiz indirimi uygulaması yapılacak.
Faiz İndirim Oranı Ne?
Kültürel, geleneksel ve sanat değeri olup kaybolmaya yüz tutmuş meslek kolları için verilen destekler, esnaf vergi muafiyet belgesi sahibi esnaf ve sanatkarlara 2021 yılında kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılmış kredilerden devreden borcu bulunanlara faiz indirimi uygulaması %100 oranında yapılacak. Mesleki Eğitim Kanunu ile kredi başvuru tarihi en az 1 yıllık, ustalık belgesine sahip olanların ilgili meslek kolunda bir yıl kendisi için işletme kurduğunu belgelemiş esnaf ve sanatkar için 2021 yılında kullanılacakları kredilerde veya önce kullanılmış 2021'e borcu devreden krediler için de %100 faiz indirimi uygulaması kararlaştırıldı.
Genç esnaflara girişimcilik eğitimini bitirmeleri ve 30 yaşını tamamlamamaları durumunda KOSGEB'den onaylanan projeler ile 100 bin TL faizsiz kredi verilecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.