1. HABERLER

  2. Vakıfbank’tan Bir ilk! ATM’ye dokunmadan anında paranızı çekebilirsiniz…
Vakıfbank’tan Bir ilk! ATM’ye dokunmadan anında paranızı çekebilirsiniz…

Vakıfbank’tan Bir ilk! ATM’ye dokunmadan anında paranızı çekebilirsiniz…

Milyonlarca kişi tarafından tercih edilen Vakıfbank, yakın zamanda bir duyuru yaparak, çok sayıda insanı ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Vakıfbank burada bir ilke imza atarak, artık ATM’ler üzerinde karekod kullanmak suretiyle; şifre yazmadan, cihaza, karta ve ATM’ye ellemeden para çekmenin geldiğini açıkladı.

A+A-

Bilindiği üzere Covid-19 süreci ile sağlık ve hijyen uygulamaları artmaya başladı. Bunun sonucu olarak gelen uygulama, işlem miktarı bakımından para çekme üzerine 3 kat, toplam işlemlerde ise 6 kat kullanma artışı kaydetti. Bankanın genel müdür yardımcı olan Ferkan Merdan ise hepsinin toplamında 9 kat dijital müşteri elde edildiğini, böylece şube dışından gerçekleştirilen işlemlerde yüzde 95 gibi büyük bir orana ulaşıldığını açıkladı.

Ülkemizde oldukça yoğun kullanılan Vakıfbank, geçtimiz yıl içerisinde hemen hemen 2.4 milyon civarında yeni dijital müşteri elde etti. Vakıfbank tarafından açıklananlara göre, içerisinde olduğumuz Covid-19 sürecinde, bankanın milyonlara varan dijital talebi, online sistemler üzerinden gerçekleştirdi.

Neredeyse sonuna geldiğimiz 2020 yılında oldukça yenilik taraftarı hizmetleri ve uygulamaları kullanıma sokan Vakıfbank, hatırlanacağı üzere mobil bankacılık uygulamasında da bir güncellemeye gitmiş, böylece sistemde bulunan çoğu işlem adeta tek tuşla tamamlanır olmuştu. Diğer yeniliklerle Android ve IOS cihazlarda uyumlu hale gelen söz konusu mobil uygulama, dijital müşterilerin daha kolay işini görür hale geldi.

Kart Sahibi Olmayanlar Banka Müşterisi Oldu!

2020 yılında banka, ayrıca kart sahibi olmayan banka müşterilerinin de self-servis olarak da tanımlanan internet bankacılığı müşterisi yaptı.Mobil uygulamayla beraber, yeni kimlik kartlarını NFC nitelikleri olan mobil cihazlara göstererek, internet bankacılığına imkân tanır hale geldi. Böylece neredeyse 500 bin NFC kimlik doğrulaması yapılarak, self-servis hizmetlerinin kullanıldığı belirtildi.

Bankanın genel müdür yardımcısı olan Ferkan Merdan ise müşterilerin hayatlarını daha kolay hale getirdiklerini, online sistemlerin kullanılmasıyla birlikte 7 gün 24 saat boyunca aralıksız erişim imkânı verildiğini açıkladı. Ayrıca self-servis hizmetine de değinen Merdan, böylece son yılda 2,4 milyon yeni kullanıcı aldıklarını söyledi. Böylece toplamda 9 Milyon dijital müşteriye eriştiklerini belirterek, şube dışından gerçekleştirilen işlemlerde yüzde 95 oranı görüldüğünü cümlelerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.