1. HABERLER

  2. Uzmanlardan Beklenen Analiz Geldi: Dolar ve altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Piyasalarda son durum ne?
Uzmanlardan Beklenen Analiz Geldi: Dolar ve altın fiyatları düşmeye devam edecek mi?  Piyasalarda son durum ne?

Uzmanlardan Beklenen Analiz Geldi: Dolar ve altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Piyasalarda son durum ne?

Dolar / TL kuru üzerinde bir anda meydana gelen sert düşüşlerin ardından 8 TL seviyesinin üzerine kadar çıkan dolar 7 TL seviyesine kadar inerek bu civarda dengesini korumaya başladı.

A+A-

Küresel piyasalar üzerinde yaşanmaya devam eden sert etkiler ile beraber durumun en son ne olacağı yakından takip ediliyor. Altın ve dolar konusunda teknik açıdan uzman olan isimler fiyatlarda artış mı olacak yoksa düşmeye devam mı edecek yönündeki sorulara yanıt verdi.

Merkez bankasından gelen sıkı politika duruşu ile beraber uzun süredir devam eden söylemlerin desteklerinin kasım ayından bu yana kadar ortalama olarak TL yüzde yirmi civarında değer kazandı. Bunun ardından ABD faizleri kaynaklı bir şekilde dolara olan yönelim yanı sıra riskli bir şekilde meydana gelen varlıklar üzerinde dünkü kaçışlardan dolayı devam edecek mi yoksa ara verecek mi maddesi yakından takip edilmeye devam ediyor.

Merkez bankası gün içerisinde başlayan ve yarına kadar devam eden faiz kararının öncesinde iç siyasi gündem durumlarına ek Cumhurbaşkanlığı başkanlığında yer alan kabine toplantısına göre durum belirlenecek. Dolar TL seviyesi ağustos ayından bu yana kadar ilk defa 7 TL seviyesinin de altına inerek 6,9 seviyesini gördü. Bu durum kazanımların korunmasına yardımcı olamadı.

Risk daha da yükseldi…

Gelen son dakika bilgilerine göre bir bankada yer alan döviz masası işlemcilerine göre TL dün dolar karşısında ortalama olarak yüzde 0,4 değer kaybı ile dikkatleri çekti. Buna benzer bir para birimi de yüzde 1,5 olarak değer kaybı ile yüz yüze oldu. TL üzerinde değer kaybı olması pozitif ayrışımların devamlarının önümüzdeki dönemler için bakışımızın iyimser olmasına yardımcı oluyor. ABD faizlerinin kalıcı bir şekilde yükselişe geçmesinin ardında piyasalar üzerinde olumsuz bir senaryo meydana gelmesi şu anlarda tam olarak yansımalarını görmemize neden oluyor. TL üzerinde pozitif bir şekilde meydana gelen ayrışma olmasına rağmen şimdilerde takip edilecek olan durum küresel fiyatlanma kalıcı olacak mı ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.