1. HABERLER

  2. Tüm ödemeleri kapsayan son dakika açıklaması: Zam, avans, ikramiye ve aidat ödemelerinde flaş kesinti....
Tüm ödemeleri kapsayan son dakika açıklaması: Zam, avans, ikramiye ve aidat ödemelerinde flaş kesinti....

Tüm ödemeleri kapsayan son dakika açıklaması: Zam, avans, ikramiye ve aidat ödemelerinde flaş kesinti....

Yüz binlerce çalışan vatandaşı çok yakından ilgilendiren detaylar gelirken iş verenleri de ilgilendiren açıklamalar geliyor. Zam,avans, ikramiye, prim ve aidat ödemeleri asla fark etmeden hepsini kapsayacak olan açıklama sırasında kesintilerin olacağına d

A+A-

Bu süreçler içerisinde bazı iş verenler farkları maaşlardaki kapatmak için kendilerine uygun yollar aramaya başladı. Hazine ve maliye bakanlığı tarafından gelen açıklamalar ile bu yöntem ile maaş tamamlama adımlarını tercih edenler için gelir vergisi kesilmesi gerektiğine dair açıklamalar geldi.

Korona virüs salgını ile mücadele süreçleri içerisinde ortalama olarak 4 milyon çalışanı çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye başladı. bunların bir kısmı haftalık olarak 2 -3 hafta bir kısmı da ayın otuz günü olarak çalışma hayatına devam ediyor. Kısa çalıma hayatına geçen vatandaşlar işsizlik fonlarından brüt maaş ödemelerinin yüzde 60 oranı kadar kısa çalışma ödenekleri aldılar. Bazı iş verenler bu süreçler içerisinde işçilerin de mağdur olmasına engel olmak içi normal maaşları ile aralarında meydana gelen farkları karşılıksız bir şekilde kendileri ödediler.

Özel okullarda vergi dairesi açıklaması

Kayseri sınırlarında yer alan bir özel okul için vergi dairesine başvurma durumunda işletmesine deva edilen okul faaliyetlerinin ara vermesi ve daha sonra da uzaktan bir şekilde devam etme durumlarından dolayı personel çalışmayan süreler adına kısa çalışma ödenekleri aldıkları ortaya çıktı. Ödenek ile beraber normal süreçler içerisinde meydana gelen ücretlerdeki farkları da şirket aracılığı ile personellere ödenmesi gerektiğine dair açıklamalar yapıldı. Şirket tarafından yapılan maaş tamamlama ödemeleri ise gelir vergisi kesintisi olacak mı olmayacak mı diye açıklamalar yapıldı.

Bu noktada vergi kesintisi olması gerekir şeklinde olan açıklamalar ile aslında ne kadar farklı süreçler olacağına dair ifadelere yer verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.