1. HABERLER

  2. Tüm illerden 30 binden fazla işçi alımı yapılacak! 18-56 yaş arası hemen başvurabilir! İŞKUR iş ilanlarını paylaştı
Tüm illerden 30 binden fazla işçi alımı yapılacak! 18-56 yaş arası hemen başvurabilir! İŞKUR iş ilanlarını paylaştı

Tüm illerden 30 binden fazla işçi alımı yapılacak! 18-56 yaş arası hemen başvurabilir! İŞKUR iş ilanlarını paylaştı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ağustos ayı yeni işçi alımı ilanlarını duyurdu. İŞKUR gene binlerce insanın aradığı işi bulmasını vesile oluyor. İnsanların iş bulması sürecinde mühim rol oynayan İŞKUR, web sitesi vasıtası ile yeni ilanları iş arayanlara duyurdu

A+A-

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ağustos ayı yeni işçi alımı ilanlarını duyurdu. İŞKUR gene binlerce insanın aradığı işi bulmasını vesile oluyor. İnsanların iş bulması sürecinde mühim rol oynayan İŞKUR, web sitesi vasıtası ile yeni ilanları iş arayanlara duyurmaktadır

18-56 yaş arası hemen başvurabilir! Bütün illerde 30 binden fazla işçi alımı yapılacak! İŞKUR hemen paylaştı. Son yayınlanan işe yerleştirme raporlarında yer alan bilgiye göre kurumun Haziran ayında 106.625 bireyin işe yerleştirildiği görülüyor. Bu ayın neticesinde işçi alımı ilanları ile kamu ve özel sektörde alım yapılacak iş pozisyonları birer birer belli oldu. İş arayan yurttaşlar ise hangi sektörlere ne kadar eleman alımı yapılacağını öğrenmek amacı ile incelemelera koyuldu. Kısıtlamaların 1 Temmuz itibariyle kaldırılmasıyla eş güdümlü özel sektördeki bir çok işletme işçi arayışına geçmişti. Hazırlıklar amacı ile kolları sıvayan özel sektördeki şirketler İŞKUR üzerinden de ilanlarını duyuruyor.

30 BİNDEN FAZLA İŞÇİ ARANIYOR

Özel sektör eleman alımı için kolları sıvadı. Açık işler yükselişe geçti. İş arayanlarla işletmeleri buluşturan İŞKUR'da açık işler 30 bini aştı.

NASIL BAŞVURULUYOR?

Özel sektörde acilen bir çok alanda işçi aranıyor. İş arayanlar, İŞKUR'un web sitesinden üye olup, müracaat yapabiliyor.
Özel sektördeki açık işler İŞKUR'un web sitesinden görülebiliyor. Başvurular da site üzerinden yapılabiliyor.

İŞKUR İLANLARINA GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

* Kamu haklarından yasaklanmamış olmak

* Görevini sürekli yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak

* Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlardan dolayı hükümleri bulunmamak.

* Görevini sürekli yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak

* Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlardan dolayı hükümleri bulunmamak.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gerekli olan önemli bazı satır başları bulunur. İŞKUR iş arayanlar ile işletmeleri ayırmış ve sisteme üye olmak için evvela hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta veya telefon numarası girmeleri gerekiyor. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyelerin hesapları son işlem tarihi itibariyle 1 sene içinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki yıldır.

İŞKUR'a kayıt olmak için evvela yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içerisinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar gibi bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.