1. HABERLER

  2. SSK ve Bağ-Kur'lulara Emekli olmak için yaşını bekleyenlere müjde geldi! 8.500 TL Nakit avans verilecek!
SSK ve Bağ-Kur'lulara Emekli olmak için yaşını bekleyenlere müjde geldi! 8.500 TL Nakit avans verilecek!

SSK ve Bağ-Kur'lulara Emekli olmak için yaşını bekleyenlere müjde geldi! 8.500 TL Nakit avans verilecek!

Emekli olmak için gün sayan fakat yaşı dolmadığı için maaş alamayan yurttaşlara güzel haber geldi. SSK ve Bağ-Kur’lulara emekliliklerini beklerken hayatlarına devam edebilmeleri için 8.500 TL ödeniyor. Ödemeden yararlanmak için yeni emeklilik

A+A-

Emekli olmak için gün sayan fakat yaşı dolmadığı için maaş alamayan yurttaşlara güzel haber geldi. SSK ve Bağ-Kur’lulara emekliliklerini beklerken hayatlarına devam edebilmeleri için 8.500 TL ödeniyor. Ödemeden yararlanmak için yeni emeklilik başvurusu yapmış olmak gerekmektedir.

Vatandaşlara sağlanan nakit avans olanağında faiz yok. Yani faizsiz nakit avans alma şansı bulunuyor. Ödeme şimdilik yalnızca yeni emekli olacak yurttaşlar için geçerli, fakat ilerleyen dönemlerde mevcut emeklilere de böyle bir hakkın sağlanması bekleniyor. SGK tarafından verilen faizsiz nakit avans olanağında geri ödeme de düşük taksitler halinde maaştan kesilerek yapılıyor. Peki kimler nakit avans alabilir? Nasıl ve nereye müracaat yapılır? İşte SGK emekliye nakit avans ayrıntıları…

3 MAAŞ NAKİT AVANS VERİLİYOR

Emeklilik müracaatsu yapan ve bu esnada maaşının bağlanması için beklemek mecburiyetinde kalan yurttaşlara müjde geldi. Başvuru yapmaları halinde maaş bağlanması beklenmeden 3 asgari ücret tutarında faizsiz nakit avans verilecek. E-devlet üzerinden müracaat yaparak nakit avanstan faydalanmak mümkün.

NAKİT AVANS NE KADAR?

2021 senesinde emeklilik müracaatsu yapan fakat müracaatdan 90 gün geçmiş olmasına karşın hala maaşı bağlanmamış olan yurttaşlar nakit avans alabiliyor.

Yazılı olarak SGK’ya müracaat yapan yurttaşlara 2021 senesinde ödenen nakit avans yaklaşık 8.500 TL. Ancak 2022 senesinde bu ödemelere de zam gelecek. Yani asgari ücretin artmasıyla birlikte emekliye nakit avans ödemesinde de artış olacak?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Emekliye nakit avans şu an için yalnızca emekli müracaatsu yapan fakat müracaatsunun üstünden 90 gün geçmiş olmasına karşın hala emekli maaşı bağlanmamış olan yurttaşlara verilmekte. Emekli maaşı müracaatları normal koşullarda 10 gün içerisinde sonuçlanıyor. Ancak bazı nadir durumlarda maaşın bağlanması uzayabiliyor. SGK’da emeklilik müracaatsu yapan yurttaşların mağdur olmaması için nakit avans kullanmalarına izin veriyor.

Şimdilik bu ödemeler yalnızca yeni müracaat yapanlar için yapılıyor fakat halihazırda emekli olan yurttaşlar da kredi kullanmak yerine acil nakit ihtiyaçları için kendilerine de nakit avans olanağı sağlanmasını talep ediyor. Talep kabul edilirse tüm emekliler bu haktan yararlanabilecek.

FAİZ YOK, GERİ ÖDEME KOŞULLARI UYGUN

Emeklilerin nakit avans isteme sebebi hem bankalardan farklı olarak faizsiz olması hem de uygun geri ödeme şartlarının bulunması. Yani emekliler 3 maaş nakit avans kullanmaları halinde faiz ödemeyecek hemde geri ödeme de düşük taksitler halinde maaşlarından kesilerek yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler