1. HABERLER

  2. Son Dakika vijdansız Evlada Kötü Haber Anne Babalar Karar Verecek! Yeni Yasaya Göre Hayırsız Evlatlara Artık Miras Hakkı Yok
Son Dakika vijdansız Evlada Kötü Haber Anne Babalar Karar Verecek! Yeni Yasaya Göre Hayırsız Evlatlara Artık Miras Hakkı Yok

Son Dakika vijdansız Evlada Kötü Haber Anne Babalar Karar Verecek! Yeni Yasaya Göre Hayırsız Evlatlara Artık Miras Hakkı Yok

Yargıtay kendine gelen bir dosya kapsamında ailesinden uzaklaşan evlatların vasiyetnameyle mirasçılıktan çıkartılabileceğine Karar Verdi. Mirasçılık konusunda alınan karar ayrıca emsal niteliği taşıyor

A+A-

Zengin bir ailenin tek kızı olan bir kadın ailesini uzun seneler aramadı. Aile ise kızlarını mirastan çıkardılar. Mirastan çıkarılan kadın ise mahkemenin yolunu tuttu. Kendi durumuna dair bilgiler veren bayanın talebi ise reddedildi. Yargıtay Başkanlığı emsal bir karara imza atarak bayanın mirastan çıkarılmasına hükmetti.

HAYIRSIZ EVLATLAR MİRASTAN ÇIKARILABİLECEK

Zengin bir ailenin tek kızı eğitimi için erken yaşlarda ülke dışına çıktı. Eğitimini tamamladıktan sonra yeniden Türkiye'ye dönen kadın pek çok firmada ve şirkette üst düzey yönetici olarak görev aldı. Öne sürülen iddialara göre kadın bu süreçte anne ve babasını da ihmal etti.

Uzun seneler boyunca anne babasının kapısını çalmayan kadın ziyarete gitmedi. Milyonlarca TL'lik serveti olan anne ve baba ise tek kızlarını servetten çıkardılar. Genç kadın vasiyetname ile mirastan çıkarılmasının ardından ise mahkemenin yolunu tuttu. Kadın yurtdışına eğitime gittiğini daha sonra şirket kurduğunu, şirket müdürü olarak çalıştığını söyledi. Anne ve babasını hiçbir dönem ihmal ettiğii öne süren genç kadın kendi olanakları dahilinde anne ve babasına sevgi ve saygı gösterdiğini bildirdi.

Genç kadın mahkemeye yaptığı açıklamasında ayrıca babası ile görüşmeye devam ettiğini belirterek anneesinin babasının ölümünü gizlediğini, babasının hazırlamış olduğu vasiyetnamelerin içerik olarak mirasçılıktan çıkarmak üzere yapıldığını kaydederek, vasiyetnamenin iptaline karar verilmesini istedi.

Davalı konumunda olan anne ise mahkemeye yapmış olduğu açıklamasında davacının yani kızının çalışma yaşamı boyunca da iş arkadaşlarıyla sorun yaşadığını, geçimsiz olduğunu iddia etti. Davalı anne mahkemeye davacının babası tarafından mirasçılıktan çıkartılmasını haklı kılan tüm hukuki nedenlerin açıkça kanıtlandığını savundu.

Davalı anne açıklamasında ayrıca kızın yurt dışında çok rahat imkanlarda eğitim gördüğünü bunun beraberinde ticari alandaki beklentilerinin karşılanmaması sebebiyle ailenin yanından ayrıldığını söyledi.

İŞTE MAHKEMENİN VERMİŞ OLDUĞU O KARAR

Davalı ve davacının ifadelerinin ardından ise konuya dair emsal bir karar çıktı.

Yargıtay somut olaya bakıldığında kişinin kendisi ile annesinin rızası dışında evi terk ettiği, dönmesi için haber gönderilmesine rağmen gelmediği, tanımadıkları birisi ile kendine ve annesine haber vermeden evlendiği, ağır hastalığa yakalanmasına ve haber gönderilmesine rağmen bakmayacağını, ilgilenmeyeceğini, eve gelmeyeceğini bildirdiğini vurguladı.

Bu olayların yanında bayanın ayrıca bayramlarda ve diğer önemli günlerde seneler boyu eve uğramadığı, telefonla aramadığı; boşandığı eşi ile beraber nikahsız olarak yaşadığı, son zamanlarda yapılan rica ve minnetler ile zoraki eve geldiği fakat ilgilenmediği yabancı biri gibi davrandığı; 'Yatacak mezar yeri var mı bu adamın?' dediği karar metninde yer aldı.

Yukarıda yer alan nedenler ve diğer ifadeler ile eylemler sebebiyle Yargıtay karar metninde "Davacının ailevi görevlerini ağır bir biçimde ihlal ettiği gerekçesi ile, mirasçılıktan çıkardığı görülmektedir. Bölge Adliye Mahkemesi kararının ortadan kaldırılmasına oy birliği ile hükmedilmiştir." ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.