1. HABERLER

  2. Son Dakika: Sigorta Başlangıcı 1999 ve Öncesi Olanlar Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Ödeme Alabilirler!
Son Dakika: Sigorta Başlangıcı 1999 ve Öncesi Olanlar Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Ödeme Alabilirler!

Son Dakika: Sigorta Başlangıcı 1999 ve Öncesi Olanlar Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Ödeme Alabilirler!

Birçok çalışan bir an önce emekli olacağı zamanı hayal eder. Emekli olduğu zaman rahat bir nefes alacağını düşünen kişiler, emekli olma zamanlarına yakın bazı sıkıntılarla karşılaşırlar.

A+A-

Prim günü nedeni ile sorun yaşayan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ödeme alabilirler açıklaması yapıldı.

Kişilerin emeklilik için yalnızca yaş sınırını doldurması yeterli değildir. Aynı zamanda prim günlerini de doldurmaları gereklidir. Sigorta zamanlarını ve prim günlerini dolduran herkes emekli olmak için hak kazanırlar. Kişilerin bu süreç içerisinde çalışmayı bırakması ve sigortasının artık yatırılmaması durumunda emeklilik süreçleri uzar. Eğer kişinin emekliliği için çok bir zaman varsa Sosyal Güvenlik Kurumu Ödemeleri geri verir.

Bağkur ve SSK’lıların Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Ödeme Alma Koşulları

Pandemi süreci nedeni ile kişilerin maddi ihtiyaçları da artış gösterdi. Kişilerin yalnızca yiyecek ve giyecek masrafı değil, sağlık ve barınma masrafı da oldukça arttı. Birçok kişi maddi zorluk yaşarken devletten gelen güzel haber, vatandaşlara umur oldu. Kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ödeme alabiliyorlar.

Kişilerin devletten ödeme almak için belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Sigorta başlangıcı 1999 senesi ve öncesinden olan kişiler ödeme alabiliyorlar. 9 Eylül 1999 senesinden önce emekliliğe hak kazanmış ve 3600 gün primini tamamlamış olan herkes ödeme alabilirler. Kişilerin ödeme alabilmesi için aranan şartlar ise şöyledir;

  1. Vatandaşın adına ticari bir işyerinin olmaması gereklidir,
  2. Emekli olmak amacı ile yaş ve yıl ödemesinin sağlanması,
  3. Sigortada bir işte halen çalışıyor olmaması aranan şartlar arasında yer alır.

Kişilerin primleri yeterli değil ise ödeme sağlanmayacaktır. Açıklanan başvuru koşulları ile birlikte kişilerin tamamen eksiksiz bir şekilde ödeme yapmaları en önemli koşullar arasında yer alır. Belgeler eksik olur ise kişilerin ödeme alma hakkı yoktur.

Başvurular Nasıl Sağlanır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ödeme almak isteyen kişilerin direkt olarak kuruma başvuru yapması gerekmektedir. Kişiler bütün belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamalıdır. Kurum tarafından yapılan incelemeler sonucunda kişiye ödeme eksiksiz bir şekilde sağlanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.