1. HABERLER

  2. Son Dakika Müjdesi Geldi! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu! Ayrıntılar netleşiyor en düşük zam oranı 1.200 TL olacak...
Son Dakika Müjdesi Geldi! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu! Ayrıntılar netleşiyor en düşük zam oranı 1.200 TL olacak...

Son Dakika Müjdesi Geldi! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu! Ayrıntılar netleşiyor en düşük zam oranı 1.200 TL olacak...

Yüz binlerce kişi bekliyordu. Ayrıntılar netleşiyor. En düşük zam oranı 1.100 TL olacak. Emekli Vatandaşın ikramiyelerindeki artış ise en az 41 bin 500 TL olacak. İşte tüm detaylar...

A+A-

Son günlerde gündemdeki sıcaklığı düşmeyen 3600 ek gösterge konusunda açıklamalar dikkat çekti. Emekli aylığı ve emeklilik tazminatı için önemli artışlar sağlayacak 3600 ek gösterge ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sözünü verdik' açıklaması öne çıkarken, düzenlemenin 2022 yılı içerisinde bitirileceği ifade edildi. Peki 3600 ek gösterge hangi meslekleri kapsıyor? Emekli aylığı ve emeklilik tazminatı ne kadar olacak? İşte meslek meslek tüm detaylar…

Yüz binlerce kişinin beklediği 3600 ek gösterge konusunda detaylar netleşmeye başladı. Önce Ağustos ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 6. Dönem Toplu Sözleşmesi`nin imzalandığını bildirdi. Ardından kritik 3600 ek gösterge açıklamasını yaptı.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022`nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023`ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Bunun yanında Bakan Bilgin milyonlarca memurun beklediği 3600 ek gösterge konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

EK GÖSTERGE NEDİR? 

Milyonları ilgilendiren ek gösterge memur ve onların maaşlarını, emekli aylıklarını ve emekli ikramiyelerini belirleyen bir gösterge rakamı. Memurların maaşları hesaplanırken kullanılan ek gösterge yükseldikçe maaş ve tazminat yükseliyor.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Ek gösterge öğretmen, polis, hemşire, doktor, din görevlileri gibi birçok memuru kapsayacak. Yasalaşması durumunda verileceği tarih ve diğer detaylar da ortaya çıkmış olacak.

"3600 EK GÖSTERGE KANUN İLE BELİRLENECEK"

Bakan Bilgin Ağustos ayında yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge çalışmalarının sözleşme içerisinde devam edeceğini ve bu konunun kanun gerektirdiğini belirtti.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3600 ek gösterge ile ilgili, "Memurlara 3600 ek gösterge sözü veren biziz. Bunu toplu sözleşmeye koyan biziz. Önümüzdeki senenin sonuna kadar bu meselenin çözüleceğinin sözünü veren de biziz" dedi. '3600 gösterge ne zaman çıkacak' sorusu bu açıklamayla yanıt buldu.

EMEKLİ AYLIĞI VE TAZMİNATININ YÜZDE 20-25 DÜZEYİNDE ARTMASI BEKLENİYOR

Memurların maaşları ve ikramiyeleri hesaplanırken unvanlarına kıdemlerine derecelerine ve ek göstergelerine bakılıyor. Dolayısıyla ek göstergesi 2200 olan bir memura göre 3600 olan bir memurun emekli maaşı yüzde 20-25 daha fazla oluyor. İkramiye de buna göre artıyor.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Bu noktada şube müdürleri, şefler, daire başkanları, müfettişler, kariyer meslekler, uzmanlar, genel müdür yardımcıları, üniversitelerdeki genel sekreterler, daire başkanları gibi idareci kadroları da kapsayabilecek. Bu noktada idareci olmayan memur kadrolarının da gözden geçirilmesi bekleniyor.

ÇALIŞMAYI KİM YÜRÜTECEK?

3600 ek gösterge konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları ile birlikte Hazine Mali Bakanlığı, SGK ve Cumhurbaşkanlığı bürokratları ortak çalışmalar yapacak. İşin mali boyutunun bulunması dolayısıyla yapılacak artışlar ve kapsamları da yeniden hesaplanmış olacak.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ MECLİS'E GELECEK: 2022'DE YASALAŞACAK

Ortak çalışmanın ardından hazırlanacak taslak TBMM'ye gönderilerek yasalaştıktan sonra devreye gerecek. Yasanın detaylarında kimlerin bu artıştan nasıl yararlanacağı, maaş artışlarının kimleri kapsayacağı da belirlenecek.

MEVCUT EMEKLİLER YENİ DÜZENLEMEDEN ETKİLENCEK Mİ?

3600 ek gösterge düzenlemesinin sadece mevcut memurları mı yoksa emekli olmuş memurları da mı etkileyeceği de yine çalışma gündeminde olacak ve burada alınan ortak kararla belirlenmiş olacak.

2 MİLYONA YAKIN MEMURUN EMEKLİ AYLIKLARI BÜYÜK ORANDA ARTACAK

Ek göstergelerin 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkarılmasıyla birlikte öncelikle 2 milyona yakın polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak.

EK GÖSTERGE 2200'DEN 3600'E ÇIKARSA

Emekli maaşı artışı: 1.200 TL
İkramiye artışı: 45.210 TL

EK GÖSTERGE 3000'DEN 3600'E ÇIKARSA

Emekli maaş artışı 1.100 TL
İkramiye artışı 41.500 TL

emekli-maasi-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.