1. HABERLER

  2. Son dakika milyonlarca emeklinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! Milyonlarca Emekliye 1000 TL zam müjdesi geldi...
Son dakika milyonlarca emeklinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! Milyonlarca Emekliye 1000 TL zam müjdesi geldi...

Son dakika milyonlarca emeklinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! Milyonlarca Emekliye 1000 TL zam müjdesi geldi...

Emekliye 1000 TL zam geliyor! Nihayet beklenen oldu, zam tarihi açıklandı! Milyonların maaşı artacak, zamlı maaşlar hemen yatacak! Peki 3600 ek gösterge son durum ne? 3600 ek gösterge çıkacak mı, ne zaman çıkacak ve kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge hangi meslek gruplarını etkileyecek? Emekliye kaç TL zam gelecek?

A+A-

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne soruları vatandaşların gündeminde yer alıyor.Bilindiği üzere ek gösterge kanunu çıkarsa, öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler ve pek çok meslek grubunun aldığı maaş artış gösterecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde 3600 ek gösterge konusundaki çözümün ilk sinyalini vermişti. Bu noktada 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, tarih belli mi soruları araştırılıyor. İşte konuya ilişkin detaylar;
3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bir süredir gündemi meşgul eden 3600 ek gösterge çıktığı takdir de öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler ve pek çok meslek grubunun aldığı maaş artış gösterecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde 3600 ek gösterge konusundaki çözümün ilk sinyalini vermişti. Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşların hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Peki 3600 ek gösterge son durum ne? 3600 ek gösterge çıkacak mı, ne zaman çıkacak ve kimleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

3600 ek gösterge konusunda önümüzdeki haftayı işaret eden Bakan Bilgin, "Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda açıklayacağım bazı şeyler olacak." ifadelerini kullandı. Asgari ücret zammı görüşmelerine de ilişkin konuşan Bilgin, aralık ayını işaret etti.

"AÇIKLAYACAĞIM BAZI ŞEYLER OLACAK"

3600 ek gösterge konusunda çalışmaların hızlandığını belirten Bakan Bilgin, ilk açıklama için önümüzdeki haftayı işaret etti. Bilgin, "Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda açıklayacağım bazı şeyler olacak. Önümüzdeki hafta ise 3'lü Danışma'yı toplayacağız. Orada da bazı açıklamalarda bulunacağız." diye konuştu.

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM NE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Memur-Sen'in gayretinin şahidiyiz. Bunu sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu görüyoruz. Bundan sonra Memur-Sen'le işbirliği halinde kamu görevlilerimizin durumlarını iyileştirmeye devam edeceğiz." sözleriyle müjdeyi verdi. 

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, NE İŞE YARAR?

Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200’lerden 3600’lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor. Aynı zamanda emekli maaşında da artış olacak.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Memur-Sen'in gayretinin şahidiyiz. Bunu sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu görüyoruz. Bundan sonra Memur-Sen'le işbirliği halinde kamu görevlilerimizin durumlarını iyileştirmeye devam edeceğiz." sözleriyle müjdeyi verdi. 

Çalışmaların tamamlanmasının ardından gözler Meclis’te olacak. Konu Meclis’ten de geçerse bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına gidecek. Ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşmış olacak. Ancak öncelikli olarak çalışmaların tamamlaması gerekiyor.

Bu kapsamda 2022 sonunda ek göstergenin yasalaşması bekleniyor.

EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Ek gösterge durumu yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire ve 110 bin din görevlisi olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin kişiyi etkileyecek.

3600 EK GÖSTERGE ZAMMI KAÇ TL OLACAK?

En çok merak edilen konulardan biri ise 3600 ek gösterge zammı kaç TL olacak ne kadar olacak sorusunun yanıtı oldu. Memur ve memur emeklisi için kritik önem taşıyan 3600 ek gösterge yasasının kabul edilmesi durumunda emekli maaşlarına en az 1000 TL zam gelecek nokta bunun yanında memurların aldığı Maaşlar da duruma göre etkilenecek. Aynı zamanda memurların emekli primi de artacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile beraber emekli prim ödemelerine en az 32 bin TL zam gelmesi bekleniyor. 3600 ek gösterge düzenlemesinde uygulanacak olan zam memurların ya da memur emeklilerinin hizmet süresine göre farklılık gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.